Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mališani uživali igrajući nogomet na glavnom terenu Gradskog stadiona

Projekt Županijskog nogometnog saveza, pod stručnim okom županijskog nogometnog instruktora Vedrana Medenjaka, za sve predškolce danas je organiziran na glavnom terenu koprivničkog Gradskog stadiona.

Na šest terena mališani (U-6) 2010., 2011. i 2012. godište igrali su male utakmice dva na dva i tako radili svoje prve nogometne korake. Ovaj projekt pokrenut je od strane Nogometnog kluba Slaven Belupo i Nogometnog kluba Starigrad, a u njemu sudjeluju i đurđevački Graničar, Križevci i Tomislav iz Drnja.  

— Želimo okupiti što veći broj djece u što ranijoj dobi kako bi što prije zavoljela nogomet i općenito sport. Mališani igraju na terenu 18×12 i to dva na dva gdje su u velikoj interakciji s loptom i uživaju. Danas je na Gradskom stadionu bilo 56 klinaca iz pet klubova, a projekt želimo proširiti na cijelu županiju. Za dva tjedna novi turnir je u Križevcima. Cilj je da se ovaj naš projekt što prije omasovi, kako bi se djeca privikla na nogomet, ali i da bi od najranije dobi krenula sa socijalizacijom. Mi pozivamo sve zainteresirane na naš nogometni festival, i curice i dečke, a svi koji žele mogu se prijaviti na Gradskom stadionu u Nogometni klub Slaven Belupo kod trenera Olivera Drvoseka, ili u Nogometni klub Starigrad kod trenera Igora Sedlanića — rekao nam je Vedran Medenjak.

Po prekrasnom vremenu budući nogometaši odigrali su svoj turnir koji je bio rekreativnog karaktera, a cilj je, prije svega, bio zabava i uživanje. Svoje nogometne vještine mališani su pokazali na šest terena koji su bili postavljeni na dio terena ispred tribina.

 

zatvori