Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Mališani iz ‘Leptirića’ dobili tradicijske drvene igračke

Proslava 24. obljetnice Koprivničko-križevačke županije započela je danas u Dječjem vrtiću ‘Leptirić’ u Hlebinama. Župan Darko Koren tamo je u sklopu odgojno-obrazovnog projekta ‘Dajmo djeci korijene i krila’ mališanima i ravnateljici Snježani Tišljarić uručio komplet tradicijskih drvenih igračaka.

To je ujedno šesti vrtić u našoj županiji koji je dobio ove igračke, čime je župan Koren iznimno zadovoljan: — Drago mi je što je ovaj zanimljiv i edukativan projekt stigao u šesti vrtić na području Koprivničko-križevačke županije. Naša je namjera potaknuti djecu da vrednuju našu kulturnu baštinu, a kroz tradicijske igračke to uspješno i činimo.

 

Autorica projekta Mirjana Drobina iz zagrebačkog Etnografskog muzeja naglasila je važnost očuvanja tradicijskih vrijednosti, ali i potrebu razvijanja konkurentnosti domaćih obrtnika drvodjelaca, što je omogućeno preko ovog projekta. Ravnateljica drnjanskog vrtića “Vrapčić”, u sklopu kojega djeluje i hlebinski “Leptirić” Snježana Tišljarić istakla je da su dolaskom u Hlebine igračke našle put doma te podsjetila da je vrtić u Hlebinama poseban po činjenici što se nalazi u kući poznatog umjetnika Krste Hegedušića.

Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Koprivničko-križevačke županije nastavit će se sutra i prekosutra kazališnom izvedbom Ezopovih basni u Koprivnici i Đurđevcu, a svečana sjednica Županijske skupštine bit će održana u četvrtak u koprivničkom Domoljubu.

zatvori