Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Koprivničanke svladale lidera prvenstva Vrbovec i uključile se u borbu za naslov

Nogometašice ŽNK Koprivnica svladale su prvoplasiranu momčad Druge lige Sjever Vrbovec rezultatom 3:1. Na igralištu lokalnog županijskog drugoligaša Miklinovca Koprivničanke su u potpunosti zasluženo slavile.

Od prve minute bile su bolji takmac, a pravo je čudo kako do pogotka nisu došle već u prvom poluvremenu s obzirom na veliki broj prilika koje su imale. Ipak, sve je došlo na naplatu u drugom dijelu. Prvo je u 57. minuti iz jedanaesterca za 1:0 zabila Antonela Kraljic, a zatim su Paula Petak u 77. i Aleksandra Križanić u 80. nakon lijepih akcija zabile za visokih 3:0. Do kraja susreta gošće su uspjele zabiti tek počasni pogodak.

— Ja sam prezadovoljan zato što smo odigrali odličnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo bili puno bolja ekipa, ali nismo uspjeli postići pogodak, no smo zato u drugom sve to nadoknadili. Ušli smo u nastavak susreta još čvršće i još bolje i zasluženo slavili. Posebno me vesele drugi i treći gol koje smo zabili nakon prekrasnih akcija. Trenutno zaostajemo za vodećima pet bodova, ali smatram da to nije nedostižna razlika i mislim da je do kraja prvenstva sve otvoreno — rekao nam je trener ŽNK Koprivnica Ivica Lukač.

Koprivničanke su trenutno trećeplasirana ekipa prvenstva s 11 osvojenih bodova. Vrbovec i Sesvete na vrhu su sa 16, a posljednjeplasirani Ludbreg ima 2 osvojena boda. Upravo će im Ludbrežanke biti iduće protivnice.

zatvori