Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Sivi zidovi gradske tržnice oživjeli su bojama

Poznati zagrebački grafiter Slaven Kosanović, u umjetničkim krugovima znan kao Lunar, autor je murala što je danas nastao na zidu koprivničke tržnice u sklopu događaja pod nazivom ‘KC Plac Art Day’.

Uz bicikle što prema ideji mladih krajobraznih arhitektica iz Komunalca izlaze iz zida, ograda je oslikana živim bojama. Rad nam je predstavio sam Lunar: — Ovdje se stvari jedan novi mural koji će biti dekoracija koprivničkom placu. Prikazuje jednog mačka, koji je moj inače često korišten lik, koji nosi dva škarnicla. U jednom nosi kokota kojeg crta moj kolega Ronald iz Nizozemske, a u drugom nosi grincajg, zelenje, voće i druge stvari. Ovo je mala intervencija koja ima zadatak razigrati prostor. Zid je bio dosta monoton, a uz šarenilo koje vlada na tržnici, ovime smo dodali još malo nijansi.

Lunaru su na muralu pomagali Gordan Cvetnić i Nizozemac Ronald Lindgreen, koji po majčinoj strani potječe iz Đurđevca.

Osim njih, danas su na tržnici slikali i studenti Sveučilišta Sjever s profesorom Tonijem Franovićem. Motive s gradske tržnice oslikavali su na platnu, akvarel tehnikom, a njihov je profesor izrazio nadu da će takvih zajedničkih akcija biti još.

zatvori