Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Kalinovac uvjerljiviji, Miklinovec do tri boda po treći puta u nizu preokretom

Utakmicama u Miklinovcu i Kalinovcu startalo je 17. kolo Prve i Druge županijske nogometne lige. U drugoligaškoj utakmici Miklinovčani su još jednom do pobjede došli, treći puta u nizu, preokretom.

Nakon što su gubili protiv Viktorije iz Vojakovca i GOŠK-a iz Gotalova, očito je logično bilo da i Gornja Rijeka iznenađujuće povede s 0:1 lijepim pogotkom Lovre Zidarića koji je pogodio s vrha šesnaesterca. Miklinovčani su do izjednačenja došli u najboljem mogućem trenutku za njih, u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Aut je bacio Ivan Moferdin, a gosti su si nesretno sami ubacili loptu u mrežu.

U drugom dijelu domaćin je krenuo na sve ili ništa, a Gornja Rijeka je čekala svoju priliku iz kontre. Jednu takvu imali su sredinom nastavka, ali je golman Miklinovca Branimir Perković ostavio rezultat u egalu. Samo nekoliko trenutaka kasnije Niko Maričić zabio je za 2:1 i donio klubu iz Koprivnice četvrtu pobjedu u četvrtoj utakmici u proljetnom dijelu prvenstva.

– Jako loše smo ušli u utakmicu. Nismo mogli razviti igru po teškom terenu. Rezultat toga je da smo primili gol. Kada se poboljšao pristup uspjeli smo i izjednačiti. Srećom bilo je to u najboljem mogućem trenutku, prije samog kraja prvog poluvremena. To nam je dalo elan za nastavak susreta. Gosti su pali sa snagom, mi smo to iskoristili. Nažalost, do samog kraja smo se mučili jer nismo zabili treći pogodak. Cilj je zadovoljen, međutim ostaje gorak okus zbog slabije igre – rekao nam je strijelac pogotka za tri boda Miklinovca Niko Maričić.

– Prije svega htio bih čestitati svojim igračima na jednoj odličnoj izvedbi tijekom svih devedeset minuta utakmice. Primili smo oba zgoditka dosta nesretno, pogotovo prvi u 45. minuti, a drugi nakon našeg zicera. Čestitam domaćinu na pobjedi. Ovo nam je putokaz da možemo i znamo zadržati status drugoligaške ekipe jer svi sportski prijatelji koji su danas bili na utakmici su konstatirali da ekipa Gornje Rijeke ima i glavu i rep i da nismo baš vreća za napucavanje – rekao nam je trener gostiju Jadranko Jambrec.

U Prvoj ligi Kalinovac je bio i više nego uvjerljiv protiv momčadi koja se bori za opstanak Fugaplasta. Na domaćem travnjaku slavili su s 4:0. Ostale utakmice Prve i Druge lige na rasporedu su sutra.

zatvori