Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Koprivnički atletičari odlični u krosu na žarkom suncu Cerina

Koprivnički atletičari svojoj su zbirci dodali devet novih odličja osvojenih na Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever u krosu održanom u nedjelju kod gradskih bazena na Cerinama.

Domaćin i organizator natjecanja bio je Atletski klub Koprivnica, a nastupilo je 200-tinjak atletičara iz 14 klubova koji su se natjecali u 12 kategorija.

U ukupnom ekipnom poretku domaći atletičari bili su najuspješniji i osvojili su prva mjesta i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

U najmasovnijim kategorijama limača i limačica na 600 m (godišta 2006. i mlađi) sudjelovalo je ukupno šezdesetak najmlađih trkača i trkačica. Josipa Mikulec osvojila je 5. mjesto, Rajna Perošić bila je 11., a jedna od najmlađih sudionica krosa Dora Lovrinović, rođena 2009. godine, bila je odlična 12.

U ekipnom poretku limačice su osvojile 3. mjesto. U utrci su sudjelovale i Ivana Cenko (15.) i Lana Zagorščak (19.).

U kategoriji limača najuspješniji je bio Mateo Šegović (4. mjesto), Luka Jug bio je šesti, a Sven Džendžo sedmi. Ekipno su limači osvojili 2. mjesto. U utrci su još sudjelovali Jakov Jurić (14.), Ivan Bebek (19.), Martin Domanovac (21.) i Luka Kolonić (22.)

U kategoriji seniorki na 2.000 m prva tri pojedinačna mjesta te ekipno prvo mjesto pripalo je koprivničkim seniorkama Kristini Borovec, Ivani Merz i Dijani Radotović, a uspjehu su se pridružile Mirjana Hanžek i Morana Mikulec osvojivši 4. i 5. mjesto. Sve navedene seniorke članice su škole trčanja za odrasle koja je s uspješnim radom krenula prije godinu dana pod vodstvom Marije Vladušić.

– Mislim da je organizacija odrađena po planu. Došao je broj ljudi koji smo i planirali. Iako je konačna brojka nešto manja, vrlo smo zadovoljni odazivom. Utrke su se odvijale po lijepom i sunčanom vremenu i zaista smo imali prekrasan atletski dan u našem gradu. Što se tiče rezultata, jako smo zadovoljni. Od seniora i seniorki, preko mlađih kadetkinja i svih ostalih, zaista smo zadovoljni. Prošle godine smo imali veliko blato, a ove godine sunce. Iako je vrijeme ljepše nego prošle godine, moram priznati da je ono bio pravi kros. Unatoč svemu, potrudili smo se da staza nema nikakvih udubljenja i da natjecatelji uživaju u njoj. Sigurno je da ćemo i iduće godine ponovno organizirati kros natjecanje u Koprivnici – rekla nam je Sonja Rušak, predsjednica AK Koprivnica.

U kategoriji seniora na 5.000m drugo mjesto osvojio je Oliver Orešić, Goran Gregurec bio je četvrti, a Marko Jertec šesti. Svojim plasmanima osvojili su ekipno 2. mjesto u ovoj kategoriji. Trčali su još Benyamin Vuk (7.) i Božo Šegović osvojivši deveto mjesto.

Jan Tisaj bio je najuspješniji domaći atletičar u konkurenciji mlađih kadeta na 800 m osvojivši 5. mjesto. Petar Cenko bio je 12., a Lovro Priselec 15. Ekipno su mlađi kadeti osvojili 3. mjesto.

Ekipnu pobjedu u kategoriji starijih kadeta na 1.000 m osigurali su Ivan Mikulić osvojivši 2. mjesto, Leopold Jurić (11.) i Petar Csik (14.).

Treći u kategoriji mlađih juniora na 2.000 m bio je Marko Gregurec, četvrto mjesto osvojio je Luka Šostarić, a šesti je bio Albert Rušak. Njih su trojica nastavili dominaciju u ekipnoj konkurenciji iz ranijih uzrasta te osvojili prvo mjesto i u kategoriji mlađih juniora.

Kod mlađih kadetkinja na 800 m najuspješnija je bila Tara Rušak osvojivši 7. mjesto, Marija Gašparić bila je 17., a Katja Ljubić 20. Ekipno su mlađe kadetkinje bile četvrte, a utrku su uspješno završile i Magdalena Matišić (26.), Barbara Džendžo (27.) i Lorena Matišić (28.).

Sara Tetec bila je 10., Ivana Tkalec 11., a Tena Šalko 17. u utrci starijih kadetkinja na 1.000 m što je bilo dovoljno za ekipno 4. mjesto.

zatvori