Subota, 20. travnja 2024.

SPEKTAKL: 750 mažoretkinja zadivit će vas svojim plesnim sposobnostima!

Spektakl mažoretkinja u petak počinje u našem gradu. Nakon 18 godina, Državno prvenstvo vraća se u Koprivnicu i to pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i informativnog portala Drava.info.

Više od 750 natjecateljica iz 25 hrvatskih gradova plesat će do medalja u kategorijama tradicionalni mažoret ples, exhibition (miks tradicionalnog plesa i virtuoznosti sa štapom), show dance (grupe s rekvizitima) i pomponi. U svakoj dobnoj kategoriji bit će po nekoliko dobnih skupina.

Natjecanje će sutra u 18 sati na koprivničkom Zrinskom trgu svojim plesom svečano otvoriti atraktivne mažoretkinje, a zatim se u subotu i nedjelju seli u sportsku dvoranu Srednje škole.

— Mi ćemo ove godine imati 45 natjecateljica, od najmlađih pa sve do seniorki. Sudjelovat ćemo u ekipnim disciplinama, ali i pojedinačno te u parovima. Konkurencija je velika, ali mi imamo hrabro srce. Želimo pred svojom publikom biti što bolji. Ovo je zaista jedna velika prilika da se ovaj dio Podravine promovira kroz jedan lijepi vid kulturnog djelovanja, kroz ples i to ples različitih dobnih skupina — rekla nam je voditeljica i koreografkinja Mažoretkinja grada Koprivnice Snježana Sremec.

Natjecanje će završiti u nedjelju u 16 sati podjelom medalja, pehara i nagrada najboljim plesačicama.

zatvori