Četvrtak, 28. ožujka 2024.

DRUGA ŽNL Derbi začelja u Vojakovcu, Žunić: Možda i ključna utakmica, pobjeda je imperativ

Zanimljive utakmice čekaju nas u 20. kolu Druge županijske nogometne lige. Susret koji valja izdvojiti je dvoboj ‘davljenika’ u Vojakovcu.

Posljednjeplasirana Viktorija ugostit će pretposljednju Reku. Domaćin u susret ulazi s četiri boda manjka i ukoliko želi ostati u ligi na pobjedu mora krenuti od prve minute. S druge strane, sigurno je da će igrači Reke dati sve od sebe da ih u tome spriječe jer bi se eventualnim porazom uvalili u velike probleme.

— Možemo reći da nam je ovo možda i ključna utakmica u borbi za ostanak u ligi. S obzirom na raspored do kraja prvenstva, moramo ići na sva tri boda od početka susreta tako da je pobjeda imperativ i ništa nas drugo ne zanima. Naravno, do kraja prvenstva je još dosta utakmica tako da ništa neće biti gotovo poslije ovog kola. Da nisam optimist, ne bih ni preuzeo Viktoriju. Smataram da smo na proljeće morali imati barem sedam bodova više, ali veliki problem nam je realizacija što nam se osvećuje u mnogim utakmicama, pogotovo u ovoj zadnjoj protiv Gornje Rijeke — rekao nam je trener Viktorije Zlatko Žunić.

Vodeći dvojac, prvoplasirani Ferdinandovac i drugoplasirani Miklinovec, “na papiru” ne bi trebao imati velikih problema protiv Hrvatskog bojovnika u Ferdinandovcu, odnosno Omladinca u Herešinu. — Ferdinandovac će sigurno osvojiti tri boda, s obzirom na to da iduće kolo idu u Miklinovec nemaju pravo na kiks. U Herešinu, iskreno se nadam, s obzirom da nam je Omladinac konkurent, da će slaviti Miklinovčani koji su dobra ekipa i koja apsolutno konkurira za prvo mjesto na tablici — prognozirao je trener Viktorije.

Lipa i Tehnika, dvije ekipe koje se bore za treće mjesto, igrat će svoju utakmicu u Hlebinama, dok ćemo u Bregima gledati dvoboj dviju Mladosti, bregovske i sigečke. — Mislim da će u Hlebinama biti čista jedinica jer je Lipa kvalitetna ekipa, a u dvoboju dviju Mladosti slavit će gosti koji su u prošlom kolu svladali Ferdinandovac što nije nimalo lako — rekao je Žunić.

Starigrad će na svom travnjaku ugostiti GOŠK dok će Prugovac ugostiti Gornju Rijeku. — U Starigradu će biti čista jedinica, a u Prugovcu vjerujem da domaćin može doći do sva tri boda iako neće imati niti malo lagan posao — zaključio je Žunić.

Utakmica u Herešinu između Omladinca i Miklinovca igrat će se sutra, a sve ostale u nedjelju s početkom u 16 sati.

Druga ŽNL – 20. kolo

Rezultate prognozira Zlatko Žunić, trener Viktorije (Vojakovac).

Subota, 22. travnja
16:00
Herešin: Omladinac – Miklinovec 2
Nedjelja, 23. travnja
16:00
Vojakovac: Viktorija – Reka 1
Hlebine: Lipa – Tehnika 1
Koprivnički Bregi: Mladost – Mladost S 2
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Hrvatski bojovnik 1
Starigrad: Starigrad – GOŠK 1
Prugovac: Prugovac – Gornja Rijeka 1

zatvori