Četvrtak, 25. travnja 2024.

DIVLJANJE NA CESTI Motociklist po Reki vozio 160 na sat

Na podravsko-prigorskim prometnicama tijekom proteklog su se vikenda dogodile četiri prometne nesreće i u njima nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Među uzrocima tih nesreća policija navodi neprilagođenu brzinu, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje kolnikom i umor vozačice.

Što se tiče prometnih prekršaja, sankcionirano ih je ukupno 155 od kojih se 26 odnosilo na alkohol i 59 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Dva vozača su uhićena, a jedan je zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja. Protiv jednog vozača je proveden žurni prekršajni postupak i predan je na izdržavanje kazne zatvora.

Najpijaniji je bio 39-godišnji biciklist zatečen u petak navečer u Đurđevcu, a napuhao je 2,37 promila.

Tijekom vikenda iz prometa je zbog alkohola isključeno i četiri mlada vozača. Od njih je najviše napuhao 18-godišnjak kojeg je policija zaustavila jučer u 4 sata u Ulici Stari Brežanec u Koprivnici. Jedva punoljetan mladić bio je pod utjecajem alkohola od 1,07 promila.

Najbrži je pak bio 24-godišnji vozač osobnog automobila koji je u nedjelju oko ponoći Novigradom Podravskim vozio 131 kilometar na sat, iako je brzina tamo ograničena na 60.

Postaja prometne policije Koprivnica u subotu je provela i akciju nadzora mladih vozača, brzine kretanja vozila i alkoholiziranosti vozača.

Policijski službenici zaustavili su 31 vozača kod kojih su zabilježili 20 prometnih prekršaja. Na prekoračenje dopuštane brzine kretanja odnosilo se 11 prekršaja te je bilo četiri vožnji pod utjecajem alkohola.

Među njima posebno treba istaknuti 36-godišnjeg motociklistu koji se Ulicom kralja Zvonimira u Reki vozio 162 kilometra na sat, iako je brzina tamo ograničena na 60.

zatvori