Subota, 20. travnja 2024.

Rotorovci bušili gume na istarskom kamenjaru, ali i upisali nove odlične rezultate

Vozači koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor proteklog su vikenda u Premanturi kraj Pule otvorili brdsko-biciklističku sezonu na poznatom biciklističkom vikendu Kamenjak Rocky Trails 2017.

Uz gotovo sve poznate bicikliste iz Hrvatske i susjednih zemalja, na oštrom istarskom kamenju i vrlo zahtjevnoj, opasnoj stazi nastupili su i Rotorovci Petra StručićDavid RepićIvan HamonajecAntonio VidovićSiniša Herman.

U subotu je vožena olimpijska disciplina XCO, kružna utrka najviše kategorije na kojoj su najpoznatiji svjetski biciklisti skupljali bodove za plasman na svjetska prvenstva i Olimpijske igre, a u nedjelju je održan MTB maraton na trasama od 44 i 66 kilometara koji se ujedno bodovao i za hrvatski Kup.

Rotorovci su nastupili u nedjelju i iz prve ruke iskusili koliko je težak teren istarskog rta Kamenjak. Tako je Petra Stručić u najjačoj ženskoj konkurenciji odlično odvozila prvi krug, ali morala je odustati zbog probušene gume. Junior David Repić morao je odustati zbog tehničkog kvara na kotaču, a njegov kolega Antonio Vidović na kamenjačkom je kamenu ostao bez prednje gume.

Ivan Hamonajec odvozio je tri kruga i završio utrku na 44. mjestu u Master A kategoriji, a najiskusniji Rotorov brdski biciklist Siniša Herman osvjetlao je obraz klubu ostvarivši svoje najbolje vrijeme na Rocky Trailsu u Master B kategoriji. U vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojio je ukupno 38. mjesto od 70-ak vozača, odnosno 15. mjesto među Master B vozačima iz Hrvatske.

zatvori