Subota, 20. travnja 2024.

USPORITE! Policija provodi još jednu akciju nadzora brzine kretanja

Brzina je i dalje jedan od glavnih uzroka događanja prometnih nesreća na našem području. Točnije, gotovo polovica svih nesreća u prva tri mjeseca ove godine dogodilo se zbog nepropisne ili neprilagođene brzine – njih 42%.

Tijekom tri mjeseca ove godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 62 prometne nesreće od čega prometna nesreća s poginulom osobom, 21 s ozlijeđenim osobama i 40 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim je nesrećama jedna osoba smrtno stradala, pet osoba je teže, a 22 osobe lakše su ozlijeđene.

Najčešća okolnost uslijed koje je dolazilo do prometnih nesreća u tri mjeseca bila je brzina(nepropisna i neprilagođena) uslijed koje se dogodilo 25 prometnih nesreća ili 42 posto ukupnog broja prometnih nesreća. U rečenima je jedna osoba smrtno stradala, četiri osobe teže su ozlijeđene, a dvije osobe lakše su ozlijeđene.

Kako bi se u narednom razdoblju smanjio broj prometnih nesreća uslijed neprilagođene i nepropisne brzine kretanja, kao i broj stradalih osoba, u četvrtak, 13. travnja, od 14 do 19 sati na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, provest će se preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

zatvori