Petak, 29. ožujka 2024.

NOGOMETNO LUDILO Borac s najjačim napadačkim tandemom u ligi ide na vrh, Miklinovčani doveli igrača Marseillea

Manje od deset dana ostalo je do početka proljetnog dijela prvenstva u Prvoj i Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Klubove diljem županije ovog vikenda čekaju ‘generalke’ u kojima će vidjeti koliko su napravili u zimskim pripremama.

Velikih promjena bilo je u igračkim kadrovima, a mirovale nisu ni trenerske klupe. Najzvučnija promjena je ona u drnjanskom Tomislavu gdje je bivšeg trenera Tubu na ‘užarenoj klupi’ zamijenio Mario Žuljić.

— U klubu se dogodilo to što se dogodilo, otišao je Tuba i ja se posebno ne bih uplitao u razloge već sam u potpunosti koncentriran na svoje dečke i treninge. Dobro smo trenirali, iako smo imali probleme s ozljedama i obavezama igrača na fakultetu. Ipak, mislim da smo spremni. Što se tiče igračkog kadra, otišli su nam Bači i Horvatinović, a došli su Kučanda i Jasika. Smatram da se nismo oslabili. Uprava nije stavila nikakav imperativ pred nas, ali sigurno je da ćemo skupo prodati kožu i da ćemo nastojati sačuvati stečenu prednost u jesenskom dijelu prvenstva — rekao nam je novi trener Tomislava Mario Žuljić.

Drnjančanima će veliki konkurenti biti Imbriovčani. Borac je trenutno trećeplasirana momčad prvenstva, pojačao se Bačijem, iz Legrada su došli Bali i braća Vlah, a veliko pojačanje bit će im oporavljeni Vrkić.

— Zadovoljan sam pripremama i utakmicama koje smo odigrali u prošlih pet tjedana. Ovog vikenda čeka nas generalka u Oporovcu gdje ćemo iskristalizirati prvih 11 i vjerujem da ćemo spremni dočekati prvenstvo. Što se tiče cilja, kao i uvijek Borac će pretendirati na sam vrh. U napadu imamo Vrkića i Bačija i smatram da su oni jedni od najboljih napadača u ligi tako da očekujem dobre igre i sigurno zanimljivo prvenstvo — optimističan je Zlatko Andrašić, trener Borca.

U Legradu je sve bilo idilično do zadnjeg dana prijelaznog roga. Četvrtoplasirani Graničar od zime preuzeo je trener/igrač Goran Ružić, klub su pojačali Ledinski i Pongrac, a onda je iznenada klub napustio Kučan.

— Kučan je kod nas bio tri godine, zaista odličan igrač i sigurno je da će nam nedostajati. Ipak, Donja Dubrava mu je ponudila nešto vezano uz posao, a kada je takva situacija u pitanju onda je logično da igraču ne pravimo probleme. Što se tiče pojačanja, Ledinski je već u prvim utakmicama pokazao da će biti pogodak. Iako smo u malom brojčanom deficitu, smatram da imamo 12 igrača koji se mogu suprotstaviti svakoj momčadi u ligi. Cilj je ostati u vrhu, a ako se ukaže prilika, zašto ne bismo napali i sam vrh — rekao nam je trener/igrač Graničara Goran Ružić.

U velikim problemima je novigradska Drava koju su napustili neki ključni igrači poput Majetića, Ledinskog i Matijakovića. S druge strane, u klub su došli Kovaček iz Tehnike, Tomislav Klasan iz Prekodravca, a ponovno su registrirani i Crnjak i Matija Klasan. Kalinovac je u svoje redove doveo Vrhovca iz Križevaca, Šola iz Fugaplasta te Koreniku iz Bjelovara.

Na samom dnu Prve lige je Fugaplast. Sa sedam bodova glavni su favoriti za ispadanje iz lige, a glavni konkurent bit će im kunovečko Bratstvo koje trenutno ima tri boda više.

— Znatno smo se pojačali u odnosu na jesenski dio prvenstva. U klub su došli Bljaić, vratar JakovljevićSobota, Šiptar i Salajec, a Gačan je povratnik nakon ozljede. Dobro smo trenirali iako nam mali problem stvara (ne)uigranost jer ni u jednoj prijateljskoj utakmici nismo bili kompletni. Ipak, vjerujem da ćemo već u prvom kolu u Novigradu krenuti s pobjedom i da ćemo krenuti prema ostvarenju cilja, a to je ostanak u ligi — rekao nam je kapetan Bratstva Alen Szabo.

Jedno je sigurno, čeka nas izuzetno zanimljiv proljetni dio sezone u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Može li Tomislav zadržati prvo mjesto, mogu li Kloštar, Borac ili Graničar zaprijetiti lideru, mogu li se Fugaplast i Bratstvo spasiti od ispadanja saznat ćemo uskoro.

DRUGA ŽNL

Ništa manje zanimljiv nije bio niti zimski prijelazni rok u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Ferdinandovac trenutno ima velikih osam bodova prednosti u odnosu na najbliže pratitelje i sigurno je veliki favorit za osvajanje prvog mjesta.

Drugoplasirana hlebinska Lipa imala je miran prijelazni rok. U svoje redove doveli su tek Frčka iz Močila, dok se trećeplasirani GOŠK pojačao Bedenikom iz Fugaplasta, Prekpalajom iz Zagorca i Lončarom iz Repaša. Posebno zanimljivo bilo je u Miklinovcu. Nakon što su klub napustili Kovač, Smolak i Hižman-Perošić, četvrtopasirani drugoligaš u svoje redove doveo je dvojicu Zagrepčana, Niku Maričića koji je čak šest godina igrao u francuskom Marseilleu i Filipa Hrušku koji dolazi iz zagrebačke Sparte. Miklinovčanima se priključio i Pancer iz Udarnika iz Zablatja.

— Spremni smo za nastavak prvenstva. Dobro se radi, a posebno me veseli ‘posjeta’ na treningu i ozbiljnost koju igrači pružaju na svakom. Što se tiče igračkog kadra doveli smo dva odlična igrača iz Zagreba, a oslabljeni smo samo odlaskom Kovača. Cilj nam je uhvatiti drugo mjesto, a ako se ukaže prilika i zaprijeititi Ferdinandovcu — rekao nam je trener Miklinovca Matija Kuhar.

Iako su iza sebe ‘ostavili’ odličnu polusezonu Bregovci u potpuno drugačijem raspoloženju dočekuju proljeće.

— Mi smo složili jednu dobru ekipu u jesenskom dijelu prvenstva, no ona se rasula, na moju veliku žalost. Ostali smo bez sedam igrača i to kakvih. Jukić, Žuljić, Godek, Šlibar, zaista smo oslabljeni. Iako smo osvojili dovoljno bodova u prvom dijelu, ja još uvijek ‘pušem na hladno’ i cilj nam je što prije osigurati opstanak. Najveće pojačanje bit će nam naš Kuzminski koji trenira bolje nego ikad — rekao je popularni Čmela, trener Mladosti.

Koprivnička Tehnika, s obzirom na kvalitetu i ulaganja u momčad, razočarala je na jesen. Građevinare je u zimskom prijelaznom roku napustio Kovaček, a Hren i Hlevnjak otišli su ‘trbuhom za kruhom’ u Njemačku. Klub je pojačao Matijaković iz novigradske Drave.

— Moramo reći da smo tek djelomično spremni. Pripreme su obilježile ozljede, čak sedam igrača nije treniralo kako treba. Bez obzira na probleme koje imamo cilj nam je približiti se vrhu i biti u prve četiri ekipe Druge županijske nogometne lige — rekao nam je kapetan Tehnike Dino Halusek.

Vrijedi spomenuti i Starigrad koji je u svoje redove vratio Danijela i Dražena Nemčića, legendarni Goran Posavec Poso pojačat će ih među vratnicama, a u klub su došli i Jakopan i Sočec iz novigradske Drave te Kavicki iz kunovečkog Bratstva.

Sve u svemu, jedva čekamo da startaju Prva i Druga županijska nogometna liga te da krene loptanje na zelenim travnjacima diljem županije.

zatvori