Srijeda, 27. ožujka 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA ODLUČILA Ovo su dobitnici ovogodišnjih nagrada i priznanja

Skupština Koprivničko-križevačke županije na svom je posljednjem radnom okupljanju u koprivničkoj Gradskoj vijećnici donijela odluke o dodjeli županijskih javnih priznanja.

Novi počasni građanin naše županije je slikar Mijo Kovačić, dok će nagradu za životno djelo dobiti književnica Božica Jelušić Kranželić.

Nagradu za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec” dobit će aktivistica za prava osoba s invaliditetom Marija Mraz iz Koprivnice. Dr. sc. Krunoslav Arač iz Koprivnice i Križevačka djevojačka straža dobit će nagradu za doprinos ugledu i promociji županije, dok će nagradu za iznimno postignuće u protekloj godini dobiti koprivnički obrtnik Darko Frankol i Ženski košarkaški klub Podravac iz Virja.

Pet zahvalnica dobit će Nada Dombaj, Dragutin Kralj i Zrinka Roksandić iz Koprivnice, Udruga kazališnih amatera Gradskog kazališta Đurđevac i Vatrogasna zajednica grada Križevaca.

Županove plakete dobit će Vesna Haluga, hrvatska veleposlanica u Mađarskoj, županijska Vatrogasna zajednica i proslavljeni križevački košarkaš Marko Tomas.

Županijska javna priznanja i nagrade bit će im uručeni na svečanoj sjednici Županijske skupštine u travnju.

zatvori