Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: ŽNL Kiks Drnjančana iskoristili Imbriovčani i Kloštrani, Starigrad protutnjao Rekom

Iza nas je veliki broj uzbudljivih utakmica 15. kola Prve i Druge županijske nogometne lige. Najveće iznenađenje vidjeli smo u Drnju gdje je lider prvenstva izgubio dva boda odigravši neriješeno, 1:1 protiv imenjaka iz Žabna.

— Što da vam kažem, trudili smo se, dali smo sve od sebe, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. To je nogomet i preostaje nam samo okrenuti se treninzima i novim izazovima koji nas čekaju — rekao nam je trener Drnjančana Mario Žuljić.

Kiks prvoplasiranog Tomislava iskoristili su kloštranska Mladost i Borac iz Imbriovca. Kloštrani su, iako su gubili s 0:1, osvojili tri boda protiv novigradske Drave. Slavili su s 3:1 i tako se prvom mjestu približili na samo dva boda. — Gosti su poveli iz prvog udarca prema golu što nam je dosta otežalo današnji posao, ali srećom uspjeli smo do poluvremena okrenuti rezultat i na kraju mirno privesti utakmicu kraju. Iako je bilo teže od očekivanoga, bitna su nam tri boda — rekao nam je vezni igrač Mladosti Karlo Đipalo.

Imbriovčani su pak na svom travnjaku bili uvjerljivi protiv Sloge iz Koprivničkog Ivanca rezultatom 4:1. U derbiju začelja Fugaplast je na gostovanju u Kunovcu pobijedio Bratstvo s 1:2 i tako se u potpunosti vratio u igru za ostanak u ligi. — Poveli smo, igrali solidno, a onda primili gol u najgore moguće vrijeme: pred kraj prvog poluvremena. Na kraju su gosti u potpunosti preokrenuli i zasluženo pobijedili — rekao nam je napadač Bratstva Alen Szabo.

Uz Bratstvo i Fugaplast u opasnoj zoni je i molvarska Mladost kojoj nikako da krene. Danas su na svom travnjaku izgubili od legradskog Graničara s uvjerljivih 0:3. Jutros je u Đelekovcu Osvit svladao Panoniju s 2:1, a još jučer je Kalinovac na svom travnjaku bio bolji od Prekodravca s 3:1.

TABLICA: 1. Tomislav (D) 35, 2. Mladost (KP) 33, 3. Borac 32, 4. Graničar 27, 5. Kalinovac 23, 6. Osvit 23, 7. Drava 20, 8. Panonija 18, 9. Sloga 17, 10. Prekodravac 15, 11. Tomislav (SIŽ) 15, 12. Mladost (M) 13, 13. Bratstvo 13, 14. Fugaplast 13.

DRUGA ŽNL

I Druga liga pružila nam je velika uzbuđenja. Iako su Bregovci najavljivali da bi mogli zagorčati život prvoplasiranom Ferdinandovcu to im nije pošlo za nogama. Lider prvenstva uvjerljivo je slavio s 1:4. — Kada smo došli na 1:2 pritisnuli smo ih i imali smo šansu, ali kada nam je Kuzminski dobio drugi žuti ostali smo bez šanse. Na kraju su gosti u posljednjim minutama zabili još dva gola i, moram reći, zasluženo pobijedili. Nama će se već negdje otvoriti — rekao je trener Mladosti Branko Čmelješević.

Do svoje prve proljetne pobjede došla je Tehnika koja je na koprivničkom Gradskom stadionu svladala Prugovac s 2:0. Oba pogotka postigao je ponajbolji igrač Koprivničanaca Marko Matijašec. — Zadovoljni smo što smo došli do tri boda koja su nam bila jako bitna nakon remija u prošlom kolu. Ovo nam je odlična najava za iduće kolo kada odlazimo na gostovanje u Starigrad. U susjedski derbi ulazimo s optimizmom — rekao nam je dvostruki strijelac.

U zanimljivoj utakmici s čak pet golova Lipa je u Hlebinama svladala herešinski Omladinac s 3:2 dok je Starigrad uvjerljivo slavio na gostovanju u Reki rezultatom 0:4. Mladost iz Sigeca je na svom travnjaku bila i više nego uvjerljiva protiv Gornje Rijeke s 5:0, a veliko iznenađenje vidjeli smo u Mokricama Miholečkim gdje je Hrvatski bojovnik s čak 4:0 svladao GOŠK. Još jučer Miklinovec je preokretom došao do tri boda protiv Viktorije rezultatom 2:1.

TABLICA: 1. Ferdinandovac 40, 2. Miklinovec 31, 3. Lipa 29, 4. GOŠK 26, 5. Mladost (S) 26, 6. Tehnika 24, 7. Mladost (KB) 22, 8. Starigrad 21, 9. Prugovac 18, 10. Reka 18, 11. Omladinac 15, 12. Gornja Rijeka 14, 13. Hrvatski bojovnik 12, 14. Viktorija 7

Prva ŽNL – 15. kolo

Đelekovec: Osvit – Panonija 2:1
Drnje: Tomislav – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 1:1
Imbriovec: Borac – Sloga 4:1
Kalinovac: Kalinovac – Prekodravac 3:1
Kloštar Podravski: Mladost – Drava 3:1
Kunovec: Bratstvo – Fugaplast 1:2
Molve: Mladost – Graničar 0:3

Druga ŽNL – 15. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Viktorija 2:1
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – GOŠK 4:0
Sigetec: Mladost – Gornja Rijeka 5:0
Koprivnica: Tehnika – Prugovac 2:0
Reka: Reka – Starigrad 0:4
Hlebine: Lipa – Omladinac 3:2
Koprivnički Bregi: Mladost – Ferdinandovac 1:4

zatvori