Srijeda, 17. travnja 2024.

Tucaković: Potpora Korenu pokazatelj je nevjerodostojnosti HDZ-a

Potpora Darku Korenu samo je još jedan pokazatelj nevjerodostojnosti HDZ-a.

Ocijenio je to predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a i kandidat te stranke za župana Slavko Tucaković. — Odluka HDZ-a nije dobra ni za demokraciju. Jaka stranka, koja obnaša vlast na državnoj razini, ovdje nema svog kandidata za župana. No dobro, to je njihov izbor.

Hoće li se bloku HDZ-a i Mreže suprotstaviti blok SDP-a i HSS-a, osobito nakon što HSS inzistira da SDP prihvati Maria Hudića za kandidata za župana?

— Dosadašnja istraživanja lokalne javnosti pokazala su da SDP ima jačeg kandidata za župana. Stav Županijskog odbora je da mi imamo svog kandidata i na tome ustrajemo. No istovremeno nastavljamo razgovore s HSS-om. Nadam se da ćemo na kraju i potpisati koalicijski sporazum. Ako do toga i ne dođe, SDP će na izbore sam sa svojim kandidatom za župana.

Tucaković je ujedno demantirao i navode saborskog zastupnika Branka Hrga da kao glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske dijeli opremu lokalnim vatrogascima i tako si radi predizbornu kampanju:

— Ne dijelim opremu u svrhu predizborne kampanje i ne miješam svoj vatrogasni posao s mojim političkim opredjeljenjima i ambicijama. Mogu biti zahvalan ravnatelju što je svojim potpisom odobrio dodjelu opreme križevačkim profesionalnim vatrogascima. Njihov je zahtjev bio jedan od trideset pristiglih, a ja sam bio samo u prilici dovesti je na putu od posla do svog doma. Uvijek ću biti sretan kad budu takve prilike.

zatvori