Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO/VIDEO Stela Matoničkin sada je i službeno Emiratesova stjuardesa

FOTO/VIDEO Stela Matoničkin sada je i službeno Emiratesova stjuardesa

0
FOTO/VIDEO Stela Matoničkin sada je i službeno Emiratesova stjuardesa
Ustupila Stela Matoničkin.
Mlada Koprivničanka Stela Matoničkin koja je karijeru odlučila graditi putujući svijetom kao stjuardesa na društvenim mrežama pohvalila se da je završila ‘Emirates Aviation College Training’.

Podsjetimo, Stela je u rujnu prošle godine dobila posao u Emirates Airlinesu. Za taj se posao tada prijavilo gotovo 200 tisuća kandidatkinja i kandidata iz cijelog svijeta. Dobilo ga je nešto manje od šest tisuća, što znači da je naša Stela bila u svega 3% sretnika koji su dobili priliku radno vrijeme provoditi kilometrima visoko u zraku, u zrakoplovima Emiratesovih boja.

 

Posted by Stela Matoničkin on Thursday, March 16, 2017

 

S našom Koprivničankom razgovarali smo kad je tek stigla u Dubai i kada je pred njom bilo puno učenja i polaganja ispita, a sada nam je s ponosom rekla da je uspješno završila ‘Emirates aviation college training’ i odradila probni rok.

Ustupila Stela Matoničkin.

— Nakon završetka treninga u trajanju od dva mjeseca i svih položenih ispita, odradila sam probni rok u trajanju od četiri mjeseca za vrijeme kojeg sam morala raditi portfolio. Portfolio obuhvaća prikupljanje feedbacka od strane supervizora i kolega na letu, osobni osvrt te osvrt na specifične situacije s putnicima, priče i dogodovštine s letova, kako smo se suočili s problematičnim situacijama te odrađene radionice, webinari i e-learningsi — pobliže nam je pojasnila Stela koja je na sve to morala položiti i ispite vezane uz servis i pružanje usluge putnicima po standardu.

Ustupila Stela Matoničkin.

Nakon što se dokazala i primila diplomu u ruke, Stela ima mogućnost biranja destinacija i zamjene za letove s kolegama.

— Što se tiče posla, zadovoljna sam. Osobno mi nije stresno, ali ponekad zna biti fizički naporno posebice prilikom dugosatnih letova ili mijenjanja vremenskih zona te nedostatka sna. Najdivnije je raditi na letovima za Australiju, Zapadnu Europu ili Istočnu Aziju. Putnici su izuzetno ljubazni i komunikativni i nisu zahtjevni — odgovorila nam je na pitanje kako joj se dosad sviđa odabrana karijera.

Anegdota i različitih smiješnih situacija joj, kaže, ne nedostaje i o njima bi jednog dana mogla napisati i roman. Mi joj do tada želimo da uživa u ostvarenju svojeg sna i da što više ispuni bucket listu.

zatvori