Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slavenovi pioniri nakon lutrije jedanaesteraca ispali iz Kupa

Pioniri Slaven Belupa ispali su iz Hrvatskog nogometnog kupa. Bolji na terenu s umjetnom travom koprivničkog Gradskog stadiona bili su njihovi vršnjaci iz Sesveta i to nakon lutrije jedanaesteraca.

U regularnom dijelu susreta gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj su gosti rano poveli s 1:0, ali su Slavenaši pod vodstvom trenera Dalibora Gorupića uspjeli već do poluvremena susret vratiti u egal. Strijelac za 1:1 bio je Tumpić. Mlade Farmaceute dodatno je poremetila ozljeda kapetana i ponajboljeg igrača Mikulića koji je već u desetoj minuti morao napustiti teren.

U drugom poluvremenu Slavenaši su uspjeli preuzeti inicijativu te su bili puno bliži pobjedi, no golove nismo vidjeli pa su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci. Gosti su bili precizni u svih pet navrata, dok su Farmaceuti jedan promašili i tako propustili šansu za nastavak natjecanja u Kupu. Sigurni s bijele točke za Slaven bili su Trumpić, Harači, Vidović i Tolić.

— Igrali smo protiv jako kvalitetne ekipe s kojom smo već četvrti puta ove sezone neriješeno odigrali. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom u kojem je nedostajalo energije koja nas inače krasi. U drugom dijelu smo bili puno konkretniji i bolji, a što se tiče jedanaesteraca, to je, kao što znamo, lutrija i svojim igračima nemam što zamjeriti. Okrećemo se idućoj utakmici, a ona je već za vikend u Splitu — rekao nam je trener pionira Dalibor Gorupić.

SASTAV PIONIRA SLAVEN BELUPA: Županić – Varga F., Malenović, Mikulić, Jendrić – Štefanec, Tolić – Tumpić, Ljevar, Matoničkin – Tomić. Još su igrali: Levatić, Vidović, Lesar, Harači.

Iz Kupa su ispali i juniori Slavena. Pod vodstvom trenera Ivice Sertića poraženi su na gostovanju kod Bjelovara rezultatom 2:1. Jedini pogodak za Farmaceute postigao je Bogojević. Iako su naši juniori dominirali tijekom cijelog susreta, domaćin je iskoristio dva prekida i slavio.

SASTAV JUNIORA SLAVEN BELUPA: Božek – Čupić, Hlevnjak, Zanjko, A. Ribić – Hajdinjak, Jajalo (c), Srbljinović, Pavlović, Bogojević, Mladen. Još su igrali: Nikšić i Jagarinac.

zatvori