Subota, 20. travnja 2024.

Farmaceuti prvu proljetnu pobjedu love u Puli, Katić: Sve ovisi o nama

Nogometaši Slaven Belupa danas će u Puli igrati 23. kolo Prve hrvatske nogometne lige. Protivnik će im biti sedmoplasirana momčad prvenstva Istra 1961.

Farmaceuti će u Puli tražiti prvu proljetnu pobjedu. Podsjetimo, do sada su u nastavku prvenstva poraženi kod Dinama u Zagrebu, a posebno bolan bio je prošlotjedni poraz od Splita u Koprivnici. Trener Slaven Željko Kopić rekao je da je ta utakmica iza njega i njegovih igrača te da su cijeli tjedan misli bile usmjerene isključivo prema Istri.

— Očekujem dobru utakmicu gdje ćemo mi igrati ono što pokušavamo od prvog dana od kada sam ja tu, nametnuti se kvalitetom igre. Naravno puno ovisi i o kvaliteti protivnika pa ti to nekad uspije više ili manje, ali u svakom slučaju to će biti cilj i u ovoj utakmici — rekao je Kopić.

Sada već standardni prvotimac, mladi stoper Nikola Katić, vjeruje da će se sutra više pitati njega i njegove suigrače nego igrače Istre.

— Spremni smo maksimalno, idemo tamo po sva tri boda. Što se tiče Istre u oči upada napadač Solomun koji je jedan od boljih napadača, ali sigurno je da se moramo paziti cijele njihove ekipe, a ne pojedinaca. Ipak, mislim da će se najviše pitati nas. Ako budemo pravi, što smo pokazali da možemo biti mnogo puta ove sezone, ostvarit ćemo pozitivan rezultat — zaključio je stasiti stoper Farmaceuta.

Što se tiče sastava, trener Željko Kopić najvjerojatnije neće moći računati na Ivanovskog i Pokrivača, a zbog viroze je upitan i Blažević. Ipak, strateg Farmaceuta ostavio je otvorenu mogućnost oko njihovih nastupa. Slaven Belupo danas će s početkom u 18 sati u Puli ‘loviti’ svoju prvu proljetnu pobjedu protiv Istre 1961.

zatvori