Subota, 20. travnja 2024.

Novo u centru Koprivnice: Atletska staza, Zeleni trg, fitness na otvorenom…

Gradska uprava počela je s realizacijom mega-projekta revitalizacije gradskog parka i uređenja sportskog centra u strogom središtu Koprivnice.

Naime, krajem veljače imenovano je stručno povjerenstvo naručitelja za pripremu i provedbu javne nabave za radove na obnovi igrališta koje je pripremilo potrebnu dokumentaciju i raspisalo javni natječaj za odabir izvođača radova.

Iako iz Gradske uprave još nisu predstavili kako će nakon planiranih zahvata izgledati gradski park i igralište, u Planu nabave za 2017. godinu možemo vidjeti da je, između ostalog, planirano obnavljanje paviljona i fontane, sadnja stabala i ukrasnog bilja, postavljanje javne rasvjete na igralištu i u parku, uređenje Zelenog trga i izgradnja klizališta.

Radovi na obnovi igrališta koštat će oko dva milijuna kuna, a što će sve obuhvaćati, pitali smo pročelnika za društvene djelatnosti i europske poslove Darka Ledinskog:

— Kada je riječ o samom igralištu, ono ide u potpunu rekonstrukciju. Imat će najsuvremeniju MULTISPORT COMFORT podlogu, igralište će imati rasvjetu, a oko njega će biti napravljena i atletska staza koju će koristiti i Atletski klub Koprivnica. Pojavit će se tu i jedan novi sadržaj, radni naziv mu je fitness na otvorenom.

Osim školskog igrališta u potpunosti se mijenja i dječje igralište u parku, kaže Ledinski:

— Postojeće ćemo ukloniti i gradit će se novo. Gospodin Sarapa je to zamislio kao jedno moderno multifunkcionalno igralište. Osim novih sprava bit će to jedno brežuljkasto i zanimljivo igralište na kojemu će djeca sama kreirati vrstu igre.

Stavka je to koja u Planu nabave za 2017. iznosi 400 tisuća kuna, dok za izgradnju klizališta Grad planira izdvojiti 490 tisuća.

— Između crkve sv. Nikole i školskog igrališta gospodin Sarapa je zamislio prostor kojeg smo radno nazvali Zeleni trg. To će biti prostor gdje će biti stvoreni svi uvjeti da po zimi tamo bude klizalište. Neće više trebati s kamionima voziti materijale, nego će se samo montirati cijevi. U ljeti će pak to biti prostor koji će moći ispuniti uvjete za različite sadržaje, tipa priredbi, koncerata, kazališnih predstava i slično.

A u gradskom parku niknut će i nekoliko stotina novih sadnica različitog bilja, ističe Ledinski.

Kad se sve to skupa zbroji, novo ruho gradskog parka i školskog igrališta koštat će oko četiri milijuna kuna bez uračunatog PDV-a.

zatvori