Petak, 19. travnja 2024.

PRVA ŽNL Sve kompliciranija borba na vrhu i dnu, Ivan Vrban: Molvarci su dobri, ali igra se u Peterancu!

Pred nama je 16. kolo Prve županijske nogometne lige u kojoj su se borba za vrh i opstanak u potpunosti zakomplicirale. Drnjančane, Kloštrane i Imbriovčane na vrhu dijele tek tri boda, dok na začelju Mladost, Bratstvo i Fugaplast imaju isti broj bodova.

Ovog vikenda čekaju nas zanimljive utakmice. U Peterancu će svoje snage odmjeriti Panonija i molvarska Mladost kojoj opasno gori pod nogama. — Utakmica protiv Molvaraca prilika nam je da im se odmaknemo na veliku bodovnu razliku. Ne bismo si smjeli dozvoliti kiks jer igramo na svom travnjaku i pred svojom publikom. Ipak, Mladost je dobra, ima puno bolju momčad nego što to rezultati govore i ne bih htio da im se otvori baš protiv nas. Što se tiče Panonije, naša želja je da do kraja sezone budemo oko desetog mjesta i da nastavimo s četverogodišnjim planom, a to je da imamo mladu momčad punu Peterančana — rekao nam je trener Panonije Ivan Vrban.

U Legradu će igrati Graničar i Bratstvo, a u Goli će Fugaplast ugostiti drugoplasiranu kloštransku Mladost. — Iako su Bratstvu potrebni bodovi za ostanak, vjerujem da će Legrađani osvojiti tri boda jer su favoriti. Fugaplast se pojačao i dobro igra u proljetnom dijelu prvenstva, ali je Mladost dobra i iskusna ekipa i mislim da neće propustiti priliku za osvajanje nova tri boda — prognozira Vrban.

Novigradska Drava nije dobro startala u proljetni dio prvenstva, a ovog vikenda čeka ju novi težak zadatak protiv Kalinovca. Lov za vrhom tablice Borac iz Imbriovca nastavit će u Ždali gdje će igrati protiv Prekodravca. — Drava se dosta oslabila i ja bih tu dao prednost gostima, baš kao i u susretu u Ždali gdje vjerujem da će slaviti Borac — rekao je trener Panonije.

Nakon kiksa u prošlom kolu, prvoplasirani Tomislav iskupljenje će tražiti u Koprivničkom Ivancu kod Sloge, dok će Tomislav iz Žabna ugostiti đelekovečki Osvit. — Drnjančanima dajem prednost protiv Sloge, bit će ovo kolo gostiju, a u Žabnu je po meni Tomislav favorit protiv Osvita — zaključio je Vrban.

Utakmica u Legradu između Graničara i Bratstva igrat će se u subotu s početkom u 15 sati, a sve ostale na rasporedu su u nedjelju s početkom u 16 sati.

Prva ŽNL – 16. kolo

Rezultate prognozira: Ivan Vrban, trener Panonije (Peteranec)

SUBOTA, 25. ožujka
15:00
Legrad: Graničar – Bratstvo 1
NEDJELJA, 26. ožujka
16:00
Peteranec: Panonija – Mladost Molve 1
Gola: Fugaplast – Mladost KP 2
Novigrad Podravski: Drava – Kalinovac
Ždala: Prekodravac – Borac 2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Tomislav D 2
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Osvit 1

zatvori