Srijeda, 24. travnja 2024.

PRVA HNL Slavenu bod u Puli, Katić promašio pobjedu

Nogometaši Slaven Belupa, danas u potpuno crnoj odjevnoj kombinaciji, osvojili su prvi bod u proljetnom dijelu prvenstva. Na gostovanju u Puli kod Istre, u 23. kolu Prve hrvatske nogometne lige, odigrali su 0:0.

Današnji susret Istre i Slavena bio je njihov treći međusobni u ovoj sezoni. U prva dva, u Puli smo vidjeli utakmicu bez pogodaka, a u Koprivnici su Farmaceuti slavili s 2:0.

U prvom poluvremenu gledali smo Slaven koji se pokušao nametnuti u posjedu lopte, ali nikako nije uspio opasnije zaprijetiti golu domaćina. Prvu veliku šansu na utakmici imala je Istra. Nakon pogreške Alitija u 15. minuti pucao je Roce s lijeve strane, ali je Katić uspio spasiti s crte.

Farmacuti su prvu priliku imali tri minute kasnije. Nakon jednog auta, Stevanović je oprobao svoj udarac s desetak metara, ali puca iznad gola. Kapetan domaćina Roce još je jednom zaprijetio i to iz slobodnog udarca. Odlično je naciljao kut golmana Blaževića, ali je ‘jedinica’ Slavena još bolje reagirala i odbila loptu u korner. Nekako i očekivano, prvo poluvrijeme donijelo je tvrdu utakmicu, bez puno šansi i bez golova.

Nastavak susreta donio nam je življu utakmicu. Nekako su obje momčadi ubacile u brzinu više. Prva je zaprijetila Istra i to preko igrača kojeg su koprivnički igrači istaknuli kao najopasnijeg. Nakon centaršuta pucao je Solomon glavom, ali je lopta otišla pored vratiju.

U 55. minuti Slaven je imao do tada svoju najbolju šansu na utakmici. Nakon jednog kornera lopta je došla do Burića koji s 3 metra koljenom puca u Ivušića. Mora se priznati da je pucao iz dosta teške situacije. Samo tri minute kasnije još je jednom zaprijetio koprivnički prvoligaš. Pucao je Stevanović s vrha šesnaesterca, ali pokraj vratnice.

Kako se bližio kraj utakmice, tako se spuštala i sve gušća magla, a padao tempo igre. U 78. minuti najbolja šansa utakmice. Nakon jednog kornera lopta se odbila do Katića na otprilike šest metara, a on je neometan šalje pokraj vratnice. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Ovim remijem Farmaceuti su ostali petoplasirana momčad prvenstva s 28 osvojenih bodova. Idućeg vikenda, točnije u nedjelju u 17 sati, Slaven će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti Osijek.

MAXTV PRVA LIGA, 23. KOLO:

ISTRA 1961 – SLAVEN BELUPO 0:0 (0:0)

Pula – Aldo Drosina. Suci: Ivan Vučković, Krunoslav Ambrinac, Dražen Mandir. Četvrti sudac: Ante Čuljak

ISTRA 1961 ( 4-2-3-1): Ivušić – Miloš, Žižić, Mitrevski, Pavić – Puclin, Paracki – Gržan (od 82. Burić), Da Silva Junior (od 75. Prelčec), Roce (od 90. Urošević) – Solomon. Trener: Marijo Tot.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Blažević – Purić, Musa, Katić, Aliti – Burić, Stevanović – Barić (od 88. Arap), Christensen, Heber (od 68. Melnjak) – Tadić (od 75. Radić). TRENER: Željko Kopić.

STRIJELCI:

zatvori