Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MANIJAK ZA VOLANOM Kroz naselje vozio gotovo 150 na sat!

Policija je u ranim jutarnjim satima subote na državnoj cesti D-41 u Sokolovcu uhvatila mladića koji je svojim osobnim automobilom vozio brže nego što smije i na autocesti.

Bilo je to oko 4:50, a 26-godišnji vozač upravljao je automobilom brzinom od čak 146 kilometara na sat, iako je tamo na snazi ograničenje brzine na 60 km/h. Bio je to ujedno i uvjerljivi rekorder vikenda što se tiče prekoračenja dozvoljene brzine.

Inače, tijekom vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, tri s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. Ozlijeđene su ukupno četiri osobe, jedna teže i tri lakše. Jednu nesreću s ozlijeđenom osobom i jednu s materijalnom štetom skrivili su vozači pod utjecajem alkohola, a vozač koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću sam je u njoj teško nastradao. Riječ je o biciklistu koji je u subotu pijan udario prvo u ogradu, a potom i u pješakinju koju je lakše ozlijedio.

Sankcionirano je ukupno 112 prometnih prekršaja od kojih se 19 odnosilo na alkohol i 23 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Jedan je vozač uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

Alkoholni rekorder bio je 52-godišnji biciklist zatečen u petak oko 21:30 na Varaždinskoj cesti u Koprivnici: “napuhao” je 2,77 promila.

Tri mlada vozača tijekom vikenda su isključena iz prometa: dva zbog vožnje pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita. Najviše alkohola u organizmu od mladih vozača imao je 20-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u subotu u 7 sati u Starogradskoj ulici u Koprivnici: 0,82 promila.

zatvori