Srijeda, 24. travnja 2024.

PODSJEĆAMO Zbog radova na pruzi, od danas putnike između Vrbovca i Križevaca prevoze autobusi

Putnici koji putuju vlakom do Zagreba od danas će između Vrbovca i Križevaca putovati autobusom i to od ponedjeljka do subote između 7:45 i 14:45 sati.

Naime, danas su radovi na izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge između Križevaca i Dugog Sela ušli u fazu u kojoj će utjecati na odvijanje željezničkog prometa.

Dodatne informacije možete dobiti na internetskim stranicama HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Infrastrukture, kao i na 060 333 444.

Podsjetimo, projekt izgradnje drugog kolosijeka na dionici Dugo Selo – Križevci započeli su u srpnju 2016. godine i trenutno su najveći željeznički projekt u Hrvatskoj. Puštanje u promet nove dvokolosiječne pruge planirano je početkom 2020. godine. Dionica koja se modernizira duga je 38,2 kilometra, a vrijednost cijelog projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka iznosi 1,5 milijardi kuna od čega 85 posto sufinancira Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj i Kohezijski fond.

Jednom kada radovi budu dovršeni, vrijeme putovanja između Dugog Sela i Križevaca skratit će se sa sadašnjih 30 na 18 minuta.

U sklopu projekta izgradit će se šest mostova, od kojih dva cestovna, postojećih sedam mostova će se rekonstruirati, ukinut će se 17 željezničko-cestovnih prijelaza i dva pješačka prijelaza, a umjesto njih izgradit će se 11 novih nadvožnjaka, jedan podvožnjak i šest pothodnika, modernizirat će se postrojenja električne vuče, signalno-sigurnosni i telekomunikacijski uređaji te izgraditi 25 kilometara servisnih cesta.

zatvori