Utorak, 26. ožujka 2024.

STRAVA U KOPRIVNICI Muškarac godinama seksualno zlostavljao djevojku, počeo je kada je imala 11

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo je pred varaždinskim Županijskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine zbog višestrukih kaznenih djela seksualnog zlostavljanja i silovanja.

Točnije, na teret mu se stavljaju kaznena djela spolnog odnošaja s djetetom, spolnog odnošaja zlouporabom položaja, upoznavanja djece s pornografijom i spolnog odnošaja bez pristanka.

Od 2004. do 2007. godine u Koprivnici se iživljavao nad djevojkom rođenom 1993. godine; dakle, počeo je kada je imala svega 11 godina. Sa svime time je nastavio i nakon njene punoljetnosti, od 2011. do 2016., u Koprivnici i Zagrebu, protiv njezine volje.

Kako bi ju prisilio na šutnju, govorio joj je da će objaviti snimke koje je ranije napravio i time joj uništiti život, zbog čega je ona pristajala na njegove zahtjeve u strahu od ostvarenja tih prijetnji.

Okrivljenik se od studenog 2016. nalazi u istražnom zatvoru, a prema odluci vijeća Županijskog suda u Varaždinu tamo će i ostati zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

zatvori