Četvrtak, 25. travnja 2024.

DOM MLADIH U NOVOM RUHU Pripremaju se radovi vrijedni oko tri milijuna kuna

Krajem travnja trebali bi početi radovi na Domu mladih. Konkretnije, Komunalac kreće u energetsku obnovu zgrade, nakon čega se planira i zamjena dotrajale stolarije, a postojeća fasada zamijenit će se termo fasadom.

— Zgrada Doma mladih izgrađena je 1962. godine i možemo reći da je u izuzetno lošem energetskom stanju, tako da smo mi još prošle godine krenuli u izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade — rekao nam je član Uprave Komunalca Zdravko Petras.

Energetska obnova zgrade Doma mladih planirana je u više etapa, a ove godine zamijenit će se krovna folija ravnog krova iznad velike dvorane, kaže Petras.

— Na nekoliko mjesta imamo čak i prokišnjavanja te krovne folije pa krećemo s tim radovima. Onda ćemo te radove iskoristiti i da ugradimo termo izolaciju kojom bi se smanjili gubici topline koja odlazi kroz strop, a ujedno bi se odradili i radovi na zamjeni žljebova i na ugradnji novih gromobranskih instalacija.

Trenutno traje postupak javne nabave i u Komunalcu vjeruju da bi izvođača radova trebali izabrati kroz kojih mjesec dana kada bi trebali i početi radovi. Za prvu etapu energetske obnove planirano je milijun i sto tisuća kuna.

U sklopu obnove Ulice hrvatske državnosti ove godine planirani su i radovi na rekonstrukciji sustava oborinske odvodnje oko zgrade i kanalizacijskih priključaka, a u narednim godinama slijedi nastavak energetske obnove.

— Nakon ove prve faze u ovoj godini planiramo zamjenu dotrajale stolarije i na uređenju fasada s ugradnjom termo fasade. Isto tako planira se i hidroizolacija podruma i zamjena dotrajale kotlovnice koja će poboljšati sustav grijanja.

Uz sve to, Petras najavljuje da će se zamijeniti i cjelokupni pod velike dvorane koji također nema hidroizolaciju.

Cjelokupna energetska obnova Doma mladih koštat će oko tri milijuna kuna.

zatvori