Srijeda, 24. travnja 2024.

Mladi Crvenog križa odmjerili snage na 16. tradicionalnom natjecanju

Učenici koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“ i Srednje škole Koprivnica pobjednici su 16. Natjecanja mladih Crvenog križa.

Na natjecanju koje je ove subote održano u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom sveukupno je bilo oko 140 sudionika. Učenici su se natjecali u kategorijama podmlatka i mladeži te su svoja znanja pokazali u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Da im je definitivno mjesto među najboljima, ponovo su pokazali iz koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“. Njihovi učenici s mentoricom Lidijom Molnar pobijedili su među devet ekipa u kategoriji podmlatka. Ekipa Srednje škole s mentorom Tomislavom Lončarom u kategoriji mladeži bila je bolja od susjedne Obrtničke škole Koprivnica, predvođene Hrvojem Blažekom.

Natjecanje je tradicionalno organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica čiji je predsjednik Vjekoslav Štimac na početku natjecateljima poželio puno uspjeha, a željama se pridružila i ravnateljica novigradske škole Lidija Peroš.

Pobjedničke ekipe nastupit će na Međužupanijskom natjecanju koje će biti održano 8. travnja u koprivničkoj Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“. Na natjecanju će sudjelovati i ekipe s đurđevačkog i križevačkog područja.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
zatvori