Srijeda, 24. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo tko ide na praizvedbu mono komedije “Nori Krtica Martin”

Informativni portal Drava.info poklanja vam ulaznice za praizvedbu mono komedije “Nori Krtica Martin” koja će se održati u dvorani “Domoljub” u četvrtak s početkom u 19:30 sati.

Po dvije ulaznice za komediju osvojili su Patrick Kovač Jasna Lončar. Čestitamo!

Radi se o mono komediji koprivničkog Kazališta Oberon i Kazališta Virovitica. Režiju potpisuje Damir Mađerić, Norog Krticu Martina glumi Draško Zidar, a cimbule svira Gordana Evačić.

Nori Krtica Martin je lik iz naroda,onaj koji uvijek puši. Tema naiđe sama od sebe u zemlji koja ima dvadeset tisuća djece koja ostaju jedva na jednom obroku, gladna, a političari potroše na svoje obroke, odnosno vlada i ministri jedanaest miliona kuna.

Oni siti, djeca gladna!

I tu dolazi Nori Krtica Martin, on se bori, tuče i pokušava nešto reći, ali nitko ga ne sluša. Djelo je tako nastajalo kroz nekoliko godina, kao i uvijek kod mene od nabacanih dijelova do konačne sažetije verzije.

U ovoj zemlji teme i motivi za ovakvo pisanje doslovno leže na cesti, svuda su oko nas i nema tu velike mudrosti. Televizija, novine, oni nas hrane takvim temama i više od toga to se slijeva na naše glave. Rad na predstavi je jednostavan, dobar tekst i odličan glumac Draško Zidar i sve ide kao podmazano.

– Na predstavi je bilo vrlo zanimljivo raditi. Gospodin Mađarić i ja se znamo dugo godina i imamo već nekakav dogovoreni kod po kojem manje-više prepoznajemo što bi tko od nas dvojice htio, u ovom slučaju autor i redatelj Mađarić. Ja pokušavam oživjeti njegove ideje i napraviti tog Frankensteina kojeg je on napisao (smijeh). Zanimljivo je, nalazimo se između svih naših obaveza,  ali smo ipak odvojili vrijeme da se posvetimo toj monodrami rekao je Dravi.info Draško Zidar.

– Ovo je kućna radinost jer kazalište Oberon nije bogato, ono je siromašno i zato su probe bile kod mene u kući, svirale su se cimbule, svirala ih je Gordana Evačić koja će to raditi i u predstavi. U mom boravku se rodila predstava – kazao nam je redatelj Damir Mađerić koji je na kraju citirao Krticu Martina “….budite mi pozdravleni…dragi moji čkomeči i klimavi Hrvati” …….naravno u ruci mu je uže…..

 

zatvori