Četvrtak, 18. travnja 2024.

Mađer: HDZ nas je pokušao prevariti, ali naš Mario Hudić može se uhvatiti u koštac s Korenom

Predsjedništvo podravsko-prigorskog HSS-a sinoć je odlučilo nastaviti intenzivnije pregovore o koalicijskom partnerstvu s SDP-om na svibanjskim lokalnim izborima.

Kao što je i najavio predsjednik stranke Krešo Beljak, koalicija HSS-a i SDP-a je logična. S njime se slažu i ovdašnji članovi stranke, no inzistiraju da u toj koaliciji kandidat za župana bude HSS-ov Mario Hudić. Rekao je to Dravi info predsjednik Mladen Mađer pojasnivši:

— HSS kao stranka centra može privući i glasove članova i simpatizera HDZ-a nezadovoljnih odlukom da ta stranka kao kandidata za župana istakne Darka Korena. Mnogi su me od njih zvali nakon jučerašnje odluke HDZ-a, izrazili su nezadovoljstvo i rekli da će podržati našeg kandidata, ali ako bude iz redova HSS-a — kazao je Mađer.

Znači li to da će HSS u mogućoj koaliciji s SDP-om inzistirati na svom Mariu Hudiću za kandidata za župana, jer ih na to potiču nezadovoljni članovi treće stranke, u ovom slučaju HDZ-a?

— Između ostalog da. Smatram da zajedno s SDP-om, uz njihovu podršku, možemo osvojiti većinu u županiji. Naš Mario Hudić može se uhvatiti u koštac s Darkom Korenom.

Mađer je inače nezadovoljan što je HDZ nakon svega dao potporu Korenu:

— Mi smo pregovarali. Od Sobote i Felaka je licemjerno što su pokušali prevariti HSS i uvući nas u jednu igru, a cijelo su vrijeme namjeravali podržati Korena. Jasno da se mi nismo dali. Osim toga, pokazali su i da HDZ kao, kako kažu, najjača politička stranka na ovim prostorima nema svog kandidata za župana. Jasno da je i HSS-u i SDP-u cilj da zaustavimo stagniranje naše županije, uzrokovano lošim vođenjem u proteklih nekoliko godina.

Doznajemo da će danas na marginama saborske sjednice biti nastavljeni neformalni razgovori između HSS-a i SDP-a. Za stolom bi se trebali okupiti nacionalni čelnici stranaka Krešo Beljak i Davor Bernardić, ali i lokalni Mladen Mađer i Slavko Tucaković sa suradnicima.

zatvori