Utorak, 23. travnja 2024.

Koren o Piškornici: Uvjeren sam da nema razloga za brigu, reagirao bih kad bih primijetio da je drugačije

Je li Piškornica opasna po okoliš i zdravlje ljudi, ponovo je aktualna tema. A je li to istina, koprivniko-križevačkog župana i predsjednika skupštine društva Piškornica pitao je tijekom posljednje sjednice županijske skupštine SDP-ov Marinko Bagarić:

– U zadnje vrijeme nas se opet na neki način uznemirava, plaši, kako hoćete, sa stanjem na Piškornici odnosno s posljedicama vezanima uz Piškornicu. Ističe se da je zagađenost zraka i voda nekoliko puta veća od dozvoljenih. Stoga vas kao predsjednika skupštine Piškornice pitam kakvo je stanje, je li to istina i da na neki način umirimo građane.

Ustvrdivši da su to pitanja na koja bi trebao odgovoriti direktor Piškornice, župan Darko Koren ipak je odgovorio na Bagarićevo pitanje. Ustvrdio je da se tema Piškornice uvijek aktualizira uz izbore, a da nije riječ o štetnom projektu, sam je uvjeren:

– Ja sa svoje funkcije koju obnašam, a vjerujem i nadam se da ću tako biti i dalje, sam uvijek na braniku interesa stanovnika ove županije. Ne pada mi na pamet da u bilo kojem smislu to podredim ekonomskim ili ikakvim drugim lobističkim interesima. Kad bih primijetio ili imao spoznaju o tome da to nije tako, sigurno bih reagirao. Smatram da u ovom trenutku za to nema potrebe.

Koren je rekao i da je Piškornica bila podvrgnuta inspekcijskom nadzoru. Dobiveni nalazi bit će, najavljuje Koren, osnova za tužbe koje će uprava društva pokrenuti zbog štete koju je Piškornica pretrpjela zbog netočnih objava u medijima.

zatvori