Četvrtak, 18. travnja 2024.

Korak smo bliže osnivanju Inkubatora kreativnih industrija

Projekt koprivničkog Inkubatora kreativnih industrija prošao je administrativnu provjeru i time je došao korak bliže zelenom svjetlu za financiranje iz Europske unije. Upućen je u drugu fazu provjere prihvatljivosti troškova i ocjene kvalitete projekta u sklopu natječaja ‘Razvoj poslovne infrastrukture’ koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Riječ je o projektu za koji su Koprivnički poduzetnik i Grad Koprivnica krajem prošle godine izradili svu potrebnu dokumentaciju, analize i studije te zajedno prijavili izgradnju i opremanje nove zgrade Inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu, ukupne vrijednosti 13,4 milijuna kuna.

Natječaj “Razvoj poslovne infrastrukture” namijenjen je razvoju i poboljšanju kvalitete poduzetničko-poslovne infrastrukture i povećanju broja proizvoda ili usluga koje ona omogućava, te pružanju novih ili kvalitetnijih usluga poduzetnicima.

Novi inkubator, ukoliko bude izgrađen, imat će ukupno 15 fiksnih i 15 fleksibilnih ureda te još 20 mjesta za razvoj ideja u kreativnom okruženju coworking prostora. U njega bi moglo stati 40 poduzeća uz još 10 startupova koji djeluju u coworking prostoru. Osim samog prostora, u novom inkubatoru planirana je i nabava novih tehnologija poput zajedničkog CRM sustava, IBM Design Thinking softwarea, 3D printera, licenciranih računalnih programa, opreme za simuliranje virtualne stvarnosti, kao i programskih paketa i kurikuluma koje će korisnici prostora, ali i svi ostali zainteresirani za poduzetništvo, moći koristiti.

Cilj ovoga projekta je poticati razvoj kreativnih industrija i IT sektora na koprivničkom području te privući i potaknuti što više mladih i kreativnih ljudi da se odvaže na samozapošljavanje i poduzetništvo.

Izvor: Koprivnički poduzetnik.
zatvori