Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Gradski vijećnici odlučili: gradi se novi azil za životinje, Komunalac širi djelatnosti i preuzima naplatu parkiranja…

Koprivnički gradski vijećnici danas su se okupili na posljednjoj radnoj sjednici aktualnog saziva koja je u trenutku objave ovog teksta još uvijek u tijeku.

Od 40 točaka dnevnog reda najviše je rasprava bilo na Pitanjima i prijedlozima te oko izvješća o lanjskom radu zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika, Mišela Jakšića. I dok su pozicijski vijećnici isticali velike rezultate postignute u njegovu mandatu, oporbeni su upozorili da razloga za pretjerano zadovoljstvo nema. Stoga su izvješće o Jakšićevu radu kao i prvi ovogodišnji, tehnički rebalans proračuna, doneseni većinom glasova.

Vijećnici su također većinom glasova odlučili o izgradnji azila za napuštene životinje. Riječ je o investiciji za koju je Zrinski trg namijenio milijun kuna, a provest će ju Komunalac koji će i preuzeti taj posao u gradu Koprivnici. Time će, u odnosu na dosadašnji ugovor s Veterinarskom stanicom Koprivnica, grad uštedjeti oko 10% novca, no koliko će ljudi biti zaposleno, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice nije znao odgovoriti HDZ-ovu vijećniku Ernestu Forjanu. To, prema Jakšićevim riječima, ovisi o broju pasa i mačaka koji će završiti u azilu.

Gradski su vijećnici također većinom glasova odobrili proširenje djelatnosti Komunalca na primjerice prikazivanje filmova, organiziranje kazališnih i estradnih programa, trgovinu na malo pogrebnom opremom, tuzemni prijevoz, rezanje kamena… HDZ-ov Ernest Forjan upozorio je da se Grad tako ponaša licemjerno jer daje potpore tradicijskim obrtima, a širenjem djelatnosti Komunalca guši ostale. Jakšić mu je odgovorio da Komunalac svojim djelatnostima ne konkurira lokalnom poduzetništvu već omogućava održavanje, primjerice, predstava u Domu mladih, kojim upravlja Komunalac, ili pak davanje računovodstvenih usluga odnedavnom partneru RWE-u.

Današnjom odlukom Gradskog vijeća koprivničkom je Komunalcu omogućeno i preuzimanje posla naplate parkiranja u Koprivnici.

Također, na posljednjoj radnoj sjednici aktualnog saziva vijećničku prisegu dala je Maja Raščanec. Ona je u redovima HSS-a zamijenila Miljenka Flajsa koji je stranci vratio mandat nakon što se pridružio Mreži nezavisnih lista Darka Korena.

Maja će tako ostati zapamćena kao vijećnica s najkraćim vijećničkim mandatom.

zatvori