Četvrtak, 18. travnja 2024.

Gimnazijalci briljirali na županijskim natjecanjima iz hrvatskog i povijesti

Koprivnički gimnazijalci ostvarili su izvanredne rezultate na održanim županijskim natjecanjima iz povijesti i hrvatskog jezika.

Natjecanje iz hrvatskog jezika održano je u Osnovnoj školi „Grigor Vitez“ u Svetom Ivanu Žabnu, a naši učenici osvojili su prva mjesta u svim kategorijama. Ines Kolar i Patricija Mijatović su s mentoricom Sonjom Delimar bile prve među učenicima prvog razreda, Lana Bermanec uz pomoć mentorice Dubravke Šutalo-Kovačić zauzela je drugo mjesto, baš kao i Katja Homar sa svojom mentoricom Sonjom Delimar.

Među učenicima drugog razreda u poznavanju materinskog jezika najboljom se pokazala Marija Novoselec pod mentorstvom Romane Šutalo, dok je na drugom mjestu Morana Dominković, iste mentorice. Učenice profesorice Nine Tadić zauzele su prva dva mjesta među učenicima trećeg razreda. Ivona Matovina bila je prva, a Iva Herman i Mirna Kovač druge, baš kao i Marija Kuštelega, učenica mentorice Romane Šutalo.

I među učenicima četvrtog razreda najbolji su naši gimanzijalci, odnosno gimnazijalke. Katarina Šimunić je uz pomoć mentorice Lidije Novosel zauzela prvo mjesto na natjecanju, dok su drugo podijelile Marta Kunić i Vedrana Vanđija. Marti je mentorica bila Nina Tadić, a Vedrani Lidija Novosel.

U križevačkoj Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ održano je pak županijsko natjecanje iz povijesti, a naši su gimnazijalci povjesničari bili opet uspješni.

U kategoriji prvih razreda prvo mjesto zauzela je Angelika Marija Pejić, drugo Hana Tolić, a treće Lara Podhraški. Mentorica učenicama bila je Gordana Trnski.

U trećim razredima treće mjesto zauzeo je Hrvoje Zadravec, također mentorice Gordane Trnski, dok je Maja Maček Treščec bila mentorica Valeriji Premec, učenici koja je zauzela prvo mjesto među učenicima četvrtog razreda.

U kategoriji istraživačkih radova prvo mjesto zauzele su Jana Petrić i Lana Varga s radom „Duga mračna koprivnička noć“, koje je za natjecanje pripremala mentorica Gordana Trnski.

Vrijedno je istaknuti da se učenica Angelika Marija Pejić plasirala u drugi krug Natjecanja „Ponos domovine“ i to kao jedina iz naše Gimnazije.

zatvori