Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: ŽNL Vodeći trojac Prve lige bez greške, Ferdinandovac i Starigrad slavili u derbijima

Iza nas je 16. kolo Prve i Druge županijske nogometne lige. Još jedan nogometni vikend pružio nam je mnoštvo zanimljivih i uzbudljivih utakmica, a nije nedostajalo ni iznenađenja.

U Prvoj ligi, prve tri momčadi na ljestvici upisale su pobjede i tako ostale na istom bodovnom razmaku. Lider prvenstva Tomislav slavio je na gostovanju u Koprivničkom Ivancu protiv Sloge rezultatom 0:1. Strijelac za tri boda bio je Kučanda. — Sretan sam zbog tri osvojena boda. Trebali smo utakmicu riješiti puno prije, na kraju nas je domaćin stisnuo, ali smo izvukli živu glavu. Čestitam svojim dečkima — rekao nam je trener Drnjančana Mario Žuljić.

Drugoplasirana kloštranska Mladost i trećeplasirani Borac iz Imbriovca upisali su uvjerljive pobjede na gostovanjima u Goli i Ždali. Obje momčadi slavile su rezultatom 0:4. — Prvo poluvrijeme smo se dosta mučili, ali nam je gol Fažona došao u najboljem mogućem trenutku, prije samog kraja prvog dijela i to nam je puno pomoglo. U nastavku susreta u potpunosti smo nadigrali Prekodravac i zasluženo pobijedili — rekao je Andrej Fajdić, vezni igrač Borca.

Do prvog proljetnog boda stigla je novigradska Drava i to u remiju bez pogodaka na svom travnjaku protiv Kalinovca. Osvit je uvjerljivo slavio u Žabnu protiv Tomislava s 0:3, dok su u zanimljivom susretu u Peterancu Panonija i molvarska Mladost podijelili bodove rezultatom 2:2. — Opet nam se događa da prvo poluvrijeme odigramo odlično, a u drugom padnemo. Žao mi je što smo propustili priliku za osvojiti sva tri boda. Mislim da je drugi gol Mladosti neregularan jer ga je Jagić postigao rukom — rekao je stoper Panonije Luka Blažek.

Još jučer veliko iznenađenje vidjeli smo u Legradu gdje je Bratstvo iz Kunovca svladalo Graničar i tako došlo do vrijednih bodova u borbi za opstanak.

TABLICA: 1. Tomislav (D) 38, 2. Mladost (KP) 36, 3. Borac 35, 4. Graničar 27, 5. Osvit 26 6. Kalinovac 24, 7. Drava 21, 8. Panonija 19, 9. Sloga 17, 10. Bratstvo 16, 11. Prekodravac 15, 12. Tomislav (SIŽ) 15, 13. Mladost (M) 14, 14. Fugaplast 13.

DRUGA ŽNL

U Drugoj ligi velikih iznenađenja nije bilo. U derbiju 16. kola Ferdinandovac je s minimalnih 1:0 svladao hlebinsku Lipu. — Možemo žaliti jer smo pogodili tri stative i dva puta išli sami na golmana. Na kraju nismo osvojili ni bod iako smo to svojom igrom zaslužili. No, to je nogomet i takve stvari se događaju — rekao nam je trener Lipe Zdravko Eršetić.

Starigrad je na svom travnjaku u gradskom derbiju upisao pobjedu protiv Tehnike rezultatom 2:0, dok je Omladinac iz Herešina ulovio važna tri boda na svom travnjaku protiv Reke rezultatom 4:1. U dvoboju momčadi s križevačke strane Hrvatski bojovnik je uvjerljivo na gostovanju svladao Gornju Rijeku s 1:4. Uvjerljiv je bio i Miklinovec koji je u Gotalovu pobijedio GOŠK rezultatom 1:5. — Domaćin je brzo poveo i pri svom vodstvu pogodio stativu, da smo dobili gol za 2:0 pitanje je kako bi ova utakmica završila. Ipak, kad nas je već sreća pomazila pribrali smo se i uspjeli preokrenuti utakmicu i na kraju uvjerljivo slavili. Čestitke mojim suigračima na još jednom povratku iz rezultatskog minusa i na potpuno zasluženoj pobjedi — rekao je vezni igrač Miklinovca Jurica Keser.

Vrijednu pobjedu ostvarila je Mladost iz Sigeca na uvijek neugodnom terenu u Prugovcu. Rezultat je bio 1:2. Najveću pobjedu 16. kola upisala je Viktorija iz Vojakovca koja je pregazila bregovsku Mladost rezultatom 8:0.

TABLICA: 1. Ferdinandovac 43, 2. Miklinovec 34, 3. Lipa 29, 4. Mladost (S) 29, 5. GOŠK 26, 6. Tehnika 24, 7. Starigrad 24, 8. Mladost (KB) 22, 9. Prugovac 18, 10. Reka 18, 11. Omladinac 18, 12. Hrvatski bojovnik 15, 13. Gornja Rijeka 14, 14. Viktorija 10.

Prva ŽNL – 16. kolo

Legrad: Graničar – Bratstvo 1:2
Peteranec: Panonija – Mladost Molve 2:2
Gola: Fugaplast – Mladost KP 0:4
Novigrad Podravski: Drava – Kalinovac 0:0
Ždala: Prekodravac – Borac 0:4
Koprivnički Ivanec: Sloga – Tomislav D 0:1
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Osvit 0:3

Druga ŽNL – 16. kolo

Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Hrvatski bojovnik 1:4
Gotalovo: GOŠK – Miklinovec 1:5
Vojakovac: Viktorija – Mladost KB 8:0
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Lipa 1:0
Herešin: Omladinac – Reka 4:1
Starigrad: Starigrad – Tehnika 2:0
Prugovac: Prugovac – Mladost S 1:2

zatvori