Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Ovo su najbolji koprivnički volonteri 2016. godine

Sanja Hojsak i Matija Kolarić najbolji su koprivnički volonteri u 2016. godini, najboljom manifestacijom provedenom od strane volontera proglašen Fest jazza Koprivnica, dok je najviše volonterskih sati u knjižici prikupila Gordana Peradin.

Na ovogodišnjoj dodijeli nagrada i priznanja Zlatni vol 2016. po prvi puta o tome je odlučio stručni žiri u kojem su sjedili predstavnica Grada Maja Ferlindeš, predstavnik koprivničkog Volonterskog centra Ivan Funtek i predstavnik Udruge mladih Koprivnice Gordan Knežević.

Između sedam nominiranih u kategoriji Zlatni vol za najboljeg volontera starijeg od 29 godina žiri je najviše bodova dodijelio članici Hrvatske gorske službe spašavanja Sanji Hojsak. Iz HGSS-a, koji ju je nominirao, istaknuli su da su ponosni što poznaju osobu kakva je Sanja i što imaju priliku svaki dan raditi s njom i zajedno ići u akcije te da nju neće ni jedna nagrada zadovoljiti kao osjećaj da je pomogla.

Zlatni volek, nagrada za najboljeg volontera mlađeg od 29 godina otišla je u ruke učeniku koprivničke Obrtničke škole Matiji Kolariću. Matija je za Udrugu „Šegrtsko srce“, između ostalog, izradio web stranicu u slobodom vremenu, razvija mobilnu aplikaciju kako bi se učenici za „gablec u školi“ mogli prijaviti i putem mobilnog telefona održava te razvija web i mobilnu aplikaciju društvene mreže kojom se potiče veća fizička aktivnost korisnika, prvenstveno učenika školske dobi. Učenik trećeg razreda zanimanja tehničar za računalstvo nagradu, kaže, nije ni najmanje očekivao.

— Pa iskreno, nisam očekivao da će programiranje biti nagrađeno. Oduševljen sam s nagradom, ali ja ovo ne shvaćam kao volontiranje, već kao zabavu i neku slobodnu aktivnost — skroman je bio Matija.

Zlatno krdo, nagradu za manifestaciju provedenu od strane volontera osvojili su organizatori i voditelji Fest jazza Koprivnica koji su manifestaciju organizirali potpuno volonterski, bez ikakvih naknada, ali, kako kažu, uz stopostotnu ljubav prema glazbi i prema umjetničkom stvaralaštvu.

Ove godine dodijeljena je i jedna nova nagrada. Zlatnu volontersku knjižicu, za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici, dobila je Gordana Peradin, članica nekoliko udruga i klubova.

— Na jednom predavanju za organizacije civilnog društva čula sam da je jedan volonterski sat pridonosi u iznosu od 35 kuna. Od 2011. skupila sam 1.679 volonterskih sati, što bi značilo da sam 58.765 tisuća kuna poklonila zajednici. Drago mi je da sam korisna i da mogu nekome pomoći, jednostavno — rekla nam je Gordana.

Podsjetimo, Zlatni Vol je manifestacija koja slavi i odaje priznanje volonterima grada Koprivnice već dugi niz godina, a od prošle godine organizaciju je od Udruge mladih Koprivnice preuzeo koprivnički Volonterski centar.

zatvori