Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: VATRENO NA TERENU Slavenovi kadeti na krilima Sinjakovića srušili Rijeku

Kadeti i pioniri Slaven Belupa u 22. kolu Prve hrvatske nogometne lige na terenu s umjetnom travom koprivničkog Gradskog stadiona ugostili su vršnjake Rijeke. Kadeti su upisali pobjedu rezultatom 3:2, dok su pioniri poraženi s 0:1.

Kadetska utakmica bila je prava poslastica koju je obilježio mladi Farmaceut Davor Sinjaković koji je postigao hat-trick. Napadač Slaven Belupa bio je nerješiva engima za obrambene igrače Rijeke. Malu mrlju na susret bacila je situacija pred sam kraj utakmice. Naime, nakon jednog duela gostujući igrač rukama je oko vrata zahvatio Svržnjaka te ga bacio na pod. U trenu je nastala gužva, umiješala se i publika, ali se srećom sve brzo smirilo. Sudac, koji je situaciju mogao i prije smiriti, pronašao je solomonsko rješenje te je obojici igrača pokazao crvene kartone. Kadeti Slaven Belupa, pod vodstvom trenera Vedrana Medenjaka, trenutno su šestoplasirana momčad prvenstva s 33 osvojena boda.

Sastav: Šugić – Fusić, Lisjak, Mlinarić, Dolček – Janeš, Brković, Liklin – Sinjaković, Svržnjak, Bistrović.

Pioniri su pak, pod vodstvom trenera Dalibora Gorupića, upisali poraz rezultatom 0:1. U utakmici u kojoj velikih šansi nije bilo ni na jednoj strani gosti su sretno stigli do tri boda, iako bi neriješen rezultat prema prikazanom bio najrealniji. Trudili su se mladi Farmaceuti tijekom cijele utakmice, pokušavali stići barem do izjednačenja, ali nisu uspjeli. Pioniri su trenutno trinaestoplasirana momčad prvenstva sa 16 osvojenih bodova.

Sastav: Varga L. – Varga F., Štefanec, Mikulić, Jendrić – Tumpić, Malenović, Tolić – Lesar, Ljevar, Matoničkin. Još su igrali: Levatić, Vidović, Pranjić, Mišić.

zatvori