Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Herešinčani svladali Dinamo u veteranskom spektaklu

Veterani Nogometnog kluba Omladinac svladali su u prijateljskoj utakmici u Herešinu veterane zagrebačkog Dinama pred velikim brojem okupljenih rezultatom 4:3. Svi ljubitelji lijepog nogometa mogli su uživati u odličnim potezima nogometnih majstora.

Herešinčani su krenuli rastrčano i agresivno od samog početka, jer ne igra se protiv Dinama svaki dan. — Siguran sam da će moji suigrači koji su zagriženi Dinamovci jer vole Dinamo, a i moji Hajdukovci, koji ga malo manje vole, haha, biti silno motivirani za ovu utakmicu — rekao nam je još u najavi susreta Darko Petrović, napadač Omladinca.

Za 1:0 zabio je Ivan Mesić, a na 2:0 prednost je povećao upravo popularni Pero. Dinamovci su smanjili preko Veldina Karića, ali su Marijo Dodik i Vlado Dragosavljević brzo vratili uvjerljivu prednost na stranu Omladinca. Do kraja susreta Zagrepčani su uspjeli zabiti dva počasna pogotka. Svoj drugi pogodak postigao je Karić, a jedan je dodao Pavlović.

— Smiješni su, haha! Da se nismo opustili i da nismo počeli solirati do kraja utakmice bismo ih napunili, haha. Šalu na stranu, zaista smo uživali. Dugo se u Herešinu nije okupio ovoliki broj ljudi i baš sam zadovoljan zbog toga, a nadam se da su zadovoljni bili i svi okupljeni s onim što su vidjeli — rekao nam je Darko Petrović.

Moramo istaknuti i to da se od igranja nogometa ovom utakmicom oprostio Tomislav Zalar, dugogodišnji golman herešinskog Omladinca, kojem su suigrači kao zahvalu poklonili cvijeće. Petrović je izveo centar, dodao mu loptu, a Zalar ju je izbacio u aut, skinuo kopačke i završio svoju karijeru.

— Konačno se zatvorio moj životni krug što se tiče nogometa. Zbog Dinama sam krenuo s najvažnijom sporednom stvari na svijetu, a s Dinamom sam i završio svoju nogometnu priču. Žao mi je što napuštam ovu prekrasnu ekipu iz Herešina, s kojom sam proveo predivnih deset godina, ali lom noge mi nije dozvolio da nastavim. Lagano prelazim u upravu, što se kaže, u vječna lovišta, haha. Još jednom hvala svima na ovom lijepom oproštaju — rekao nam je dobro raspoloženi Tomislav Zalar.

Snimio Marko Posavec.

Zaista lijepo popodne u Herešinu, s mnoštvom lijepih nogometnih poteza, ali i smijeha. Sigurni smo da su uživali igrači Dinama i igrači Omladinca, ali i svi okupljeni koji su izdvojili devedeset minuta svojeg vremena i gledali zvijezde lokalnog, ali i hrvatskog nogometa.

 

zatvori