Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti izgubili od Osijeka, ponovno koban Ejupi

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 24. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Pred oko devetsto promrzlih gledatelja na koprivničkom Gradskom stadionu Osijek je slavio rezultatom 1:2.

Bio je ovo četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi ove sezone. U prethodna tri Osijek je upisao tri pobjede, dvije na svom travnjaku i jednu na koprivničkom Gradskom stadionu. Zanimljivo je bilo vidjeti da je u odsustvu Vedrana Purića kapetansku traku ponio Soren Christensen.

U prvom dijelu gledali smo dominaciju Farmaceuta. Uglavnom se igralo na polovici gostiju koji nisu niti jednom konkretnije ugrozili golmana koprivničkog prvoligaša Gorana Blaževića. Iako je imao dominaciju, Slaven također nije napravio previše šansi. Najbolju je imao Mario Burić koji je iz slobodnog udarca s otprilike 25 metara zatresao gredu. Zaista lijep pokušaj koji je koprivnička publika nagradila velikim pljeskom.

Nastavak susreta donio je više prilika, ali i, ono što je najvažnije, golove. Slaven je u 53. minuti imao veliku priliku za vodstvo. Prvo je Tadić sa samo tri metra napucao golmana Osijeka Mikulića, a odbijenu loptu Heber je poslao pokraj vratnice. U 66. minuti Farmaceuti su došli do vodstva. Prvi gol nakon 347 sušnih minuta zabio je Dario Melnjak. Lijevi bek Slavena odlično je pogodio drugi kut Osijekovog gola udarcem s lijeve strane na asistenciju Hebera.

Činilo se tada da će tri boda ostati u Koprivnici jer gosti do tada nisu napravili apsolutno ništa u ofenzivnom dijelu igre. Ipak, Osječani su mislili drugačije. Prvo je u 71. minuti izjednačio Lesjak koji je ostao nečuvan pred golom Slavena, a onda se u 84. još jednom kobnim pokazao Ejupi. Nakon jedne polukontre Osijeka bivši napadač Slavena primio je loptu na desetak metara od gola te je mirno svladao nemoćnog golmana Blaževića.

Ovim porazom Slaven je ostao petoplasirana momčad prvenstva s 28 osvojenih bodova. U idućem kolu Farmaceuti odlaze na teško gostovanje u Rijeku.

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 851.

SLAVEN BELUPO – OSIJEK 1:2 (0:0)

Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Perica i Radić. Četvrti: Kulušić. Delegat: Šparavec. Nadzornik: Vukić.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Blažević – Aliti, Musa, Katić, Melnjak – Stevanović, Burić – Ivanovski (od 83. Arap), Christensen, Heber – Tadić. TRENER: Željko Kopić.

OSIJEK (4-2-3-1): Mikulić – Matas, Škorić, Barać, Barišić – Mioč, Vojnović (od 56. Lesjak) – Grgić, Lulić (od 56. Pušić, od 87. Lukić), Lopa – Ejupi. TRENER: Zoran Zekić.

ŽUTI KARTONI: Slaven Belupo (Musa 45′) ; Osijek ()

STRIJELCI: Melnjak 66′ 1:0, Lesjak 71′ 1:1, Ejupi 84’1:2

zatvori