Petak, 19. travnja 2024.

‘Činjenica jest da Hudić u anketama najlošije stoji, ali nije istina da odustajemo od njega’

Ovih je dana vrlo živo u lokalnom HSS-u. Od predsjednika županijske organizacije Mladena Mađera doznajemo da popodne u 17 sati imaju drugi krug pregovora s lokalnim SDP-om.

S drugim potencijalnim koalicijskim partnerom HDZ-om drugi krug pregovora dogovoren je za ponedjeljak u 13 sati.

Konačna odluka o tome kako će i s kim podravsko-prigorski HSS izaći na svibanjske lokalne izbore, past će u utorak u 17:30 sati, kad će zasjedati predsjedništvo i županijski Odbor HSS-a.

Mađer je ujedno otklonio glasine da su u stranci odustali od kandidature Maria Hudića za župana. Činjenica jest da Hudić u anketama najlošije stoji, no to ne čudi jer HSS – za razliku od drugih, prema Mađerovim riječima još nije ni krenuo u kampanju.

Hoće li HSS na izbore samostalno, ili u koaliciji, ovisi prvenstveno o tome hoće li potencijalni partner prihvatiti HSS-ov program koji su kreirali za županiju, pojasnio je Mađer.

Neslužbeno pak doznajemo da je HSS spreman dati potporu kandidatu za župana koalicijskih partnera u zamjenu za dobra mjesta na zajedničkoj listi.

U SDP-u su navodno spremni na takav ustupak, dok HDZ – doznajemo, inzistira da biračima ponudi samostalnu, a ne listu sastavljenu od kandidata koalicijskih partnera.

zatvori