Srijeda, 17. travnja 2024.

Vraća li se Mršić u politiku i hoće li HSS doista u koaliciju sa SDP-om?

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je novinarima nakon potpisivanja Deklaracije o dobrom društvu, na konkretan upit, da će se akterima današnjeg okupljanja pridružiti i Zvonimir Mršić.

S njim, kaže, redovno razgovara, no njegov angažman u lokalnoj politici još nije bio predmetom tih razgovora:

— O njegovom političkom angažmanu nismo razgovarali iako je on jedna od institucija SDP-a i čovjek koji sasvim sigurno može dati doprinos unutar SDP-a.

Na upit boji li se eventualnog Mršićevog povratka u politiku, predsjednik SDP-a je odgovorio:

Ja ga priželjkujem, ja ga se ne bojim.

A predsjednik HSS-a Krešo Beljak Deklaraciju je potpisao temeljem jednoglasne odluke predsjedništva stranke. Uvjeren je i da će njegova stranka u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji izaći na izbore u koaliciji s SDP-om:

— Nismo bez razloga ovdje. Uvjeren sam da će se HSS i SDP dogovoriti o zajedničkom izlasku na izbore u Koprivnici, županiji i većini općina. To se prije petnaestak godina pokazalo vrlo uspješnim.

Krešo Beljak. Snimio Marko Posavec.

Je li današnji dolazak u Koprivnicu prilika Beljaku da u to uvjeri i predsjednika podravsko-prigorskog HSS-a Mladena Mađera?

— Ne, ne! On to zna! — odgovorio je Beljak.

Možda zato Mađer i nije otišao na ručak okupljene ljevice već u miru čeka predvečerje kad će zasjedati Županijski odbor i Predsjedništvo HSS-a. Prije nekoliko dana najavljeno nam je da će upravo večeras pasti odluka kako će i s kim HSS na svibanjske lokalne izbore. Još je jedna opcija da HSS na županijskim izborima istakne samostalnu listu. U tom će slučaju to biti stvarni pokazatelj snage stranke, iako postoji mogućnost za uspjeh, ali i rizik za propast.

zatvori