Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Tko su pobjednici županijskog natjecanja iz engleskog jezika

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održano je u utorak u koprivničkoj Osnovnoj školi ‘Braća Radić’.

Prije samog natjecanja, prisutni su se nasmijali i zabavili uz igrokaz “Hysterical History of Trojan War” koji je pripremila dramska grupa 6. razreda.

Natjecalo se 52 učenika u pet kategorija iz gotovo svih podravsko-prigorskih osnovnih i srednjih škola. Učenici su pokazali zavidna znanja u razumijevanju slušanjem i čitanjem, poznavanju jezičnih zakonitosti te poznavanju kulture zemalja engleskog govornog područja.

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojio je Karlo Punčikar iz OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”. Druga je bila Marta Kunštić iz OŠ “Đuro Ester”, a treće mjesto su podijelili Danko Delimar iz OŠ “Braća Radić” i Tina Ferenčić iz OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca.

Među učenicima drugih razreda gimnazija najuspješniji su bili koprivnički gimnazijalci: prvi je bio Bartol Kekez, druga Emilija Sinjeri i treća Ema Horvat.

U kategoriji drugih razreda srednjih škola Matija Orehovec iz Srednje škole Koprivnica osvojio je prvo mjesto, njegov školski kolega Steve Banek drugo, a Luka Roštan iz Strukovne škole Đurđevac treće mjesto.

Prvo mjesto u kategoriji četvrtih razreda gimnazija osvojio je Neven Jakopčić iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca, drugo mjesto dijele Ana Kamber iz koprivničke i Ivan Kranjčić iz križevačke gimnazije, a treći je bio Matija Radotović iz Gimnazije “Fran Galović”.

U kategoriji četvrtih razreda srednjih škola najviše znanja pokazao je Nikola Ivanček iz Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci, iza njega plasirao se Goran Strunjak, a treći je bio Leonardo Kašić, obojica iz Strukovne škole Đurđevac.

zatvori