Četvrtak, 25. travnja 2024.

Županija će zdravstvenu zaštitu poboljšavati uz pomoć europskih fondova

U Koprivničko-križevačkoj županiji intenzivno rade na pripremi projektnog prijedloga za poboljšanje primarne zdravstvene zaštite, poglavito u ruralnim sredinama. Prijedlog bi prijavili na poziv kojem je cilj postignuti smanjenje broja uputnica radi unaprijeđenja zdravstvene zaštite i povećanja broja usluge primarnih zdravstvenih ordinacija, a posebno u ruralnim i nerazvijenim područjima.

Voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek rekao nam je da je cilj dodatno urediti i opremiti ambulante primarne zdravstvene zaštite: obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije i stomatologije županijskog Doma zdravlja, ali i koncesionara:

Vladimir Šadek. Snimio Marko Posavec.

— Prema prvim pokazateljima, vrijednost projekta, za radove i opremu, je između 7 i 8 milijuna kuna. To bi prijavila Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu sa županijskim Domom zdravlja. U tijeku je priprema aplikacijskog obrasca. Imali smo jedan pripremni sastanak, dogovoreno je tko će sve biti u projektnom timu. Vjerujem da ćemo uspješno aplicirati i da ćemo u konačnici ostvariti apliciranje — pojasnio je Šadek.

Očekuje se da bi Županija preko ovog natječaja mogla nabaviti opremu za primarnu zdravstvenu zaštitu u vrijednosti od oko 4,5 milijuna kuna i opremu za dentalnu medicinu u vrijednosti od oko 550 tisuća kuna, te bi mogla osigurati oko 3 milijuna kuna za modernizaciju zdravstvenih objekata Doma zdravlja. Realizacija tog projekta mogla bi startati početkom jeseni.

zatvori