Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nogometašice Koprivnice gostuju kod Crvene zvezde

Ženski nogometni klub Koprivnica za nešto manje od mjesec dana, točnije 12. ožujka, odigrat će svoju prvu međunarodnu prijateljsku utakmicu. Koprivničke nogometašice bit će gošće beogradske Crvene zvezde.

Koprivničanke su se tako odazvale pozivu iz susjedne zemlje, gdje će, kako su nam rekle, promicati razvoj ženskog nogometa. Kako to rade u našem gradu, županiji i državi, tako će i u Srbiji.

— Svjesni smo da odlazimo u goste klubu koji je član obitelji svjetskih prvaka te se tako odnosimo prema njihovom pozivu. Vjerujem da je ovo tek početak jedne lijepe suradnje. Mi težimo pobjedničkim rješenjima i poduzimamo hrabre korake kako bismo ostvarili naše ciljeve. Bilo da smo manji ili veći na terenu ponašamo se pobjednički, kako u donošenju odluka tako i u njihovom provođenju. Ne smije biti predrasuda prema ženskom nogometu ako hoćemo biti dio modernog svijeta. Nogometašice su prave ambasadorice ovog najpopularnijeg sporta na svijetu — rekla nam je Nikolina Notersberg, predsjednica ŽNK Koprivnica.

Sudjelovanje u Drugoj hrvatskoj ligi, osnivanje Škole nogometa za djevojčice, međunarodne prijateljske utakmice i još mnogo toga što rade i organiziraju u Ženskom nogometnom klubu Koprivnica pokazatelj kvalitetnog i predanog rada koje zaslužuje svaku pohvalu.

zatvori