Srijeda, 24. travnja 2024.

Željko Šemper i dalje u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe

Koprivničanac Željko Šemper izabran je za predstavnika Matice umirovljenika u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe, savjetodavnom tijelu Vlade Republike Hrvatske za pitanja iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba.

Vijeće je konstituirano u petak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a na njegov bi dnevni red na raspravu trebali doći svi zakoni i izmjene zakona iz navedenih područja u fazi izrade, prije slanja u Vladu i Sabor.

U sastavu vijeća su po tri predstavnika Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) i Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH), a to su udruge s članstvom od 320.000 umirovljenika. Vlada će imati četiri predstavnika, a po jednog Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Kao svog predstavnika Matica umirovljenika je zbog kontinuiteta predložila Željka Šempera, koji je i u vrijeme Milanovićeve Vlade u svojstvu saborskog zastupnika bio pridruženi član tog Nacionalnog vijeća, koje je realiziralo niz izmjena u cilju boljeg materijalnog položaja umirovljenika.

zatvori