Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Traže se najbolji koprivnički volonteri koji će ponijeti Zlatnog vola, voleka i krdo

Počela je potraga za najboljim koprivničkim volonterima u protekloj godini. Tradicionalnu dodjelu nagrada i priznanja, nakon što ju je dugi niz godina organizirala Udruga mladih Koprivnice, prvi put preuzima novoosnovani Volonterski centar Koprivnice u suradnji s Gradom.

Pravo predlaganja volontera imaju udruge s područja Koprivnice, a važno je napomenuti da navedeni volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže. Kandidati koji su se u 2016. godini iskazali svojim volonterskim angažmanom kao i do sada mogu biti prijavljeni u tri kategorije. Mladi volonteri do 29 godina u kategoriji Zlatni volek, oni stariji u kategoriji Zlatni vol te manifestacija provedena od strane volontera u kategoriji Zlatno krdo.

Iz koprivničkog Volonterskog centra pojašnjavaju da udruga može predložiti po jednog kandidata u svakoj kategoriji, a za nominaciju je potrebno priložiti kratak prikaz prošlogodišnjih dostignuća volontera, kao i njegov kontakt. Svoje prijedloge koprivničke udruge mogu slati do 28. veljače na e-mail adresu [email protected].

— Prijašnjih godina koprivničke udruge pokazale su kako iznimno cijene takve altruistične pojedince zbog čega je sam izbor najboljih uvijek težak. No, i za one koji ove godine ne budu proglašeni najboljim volonterom pripremili smo priznanja jer je svaki oblik volontiranja pokretač pozitivnih promjena u društvu. Iako volontiranje u Republici Hrvatskoj nije na zadovoljavajućoj razini, nadamo se da ćemo na ovaj način potaknuti građane da svoje vrijeme ulože u volontiranje i na taj način doprinijeti poboljšaju društvenog aktivizma u našem gradu — poručili su iz Volonterskog centra te dodali da za sve dodatne informacije na raspolaganju predsjednik Udruge Kopriva i voditelj Volonterskog centra Koprivnice Ivan Funtek na 098/539-133.

Zlatni vol, Zlatni volek i Zlatno krdo bit će proglašeni u subotu, 4. ožujka s početkom u 18 sati u dvorani Doma mladih.

>> A kako je bilo prošle godine, pogledajte u ovoj galeriji fotografija

zatvori