Utorak, 23. travnja 2024.

Starijim žiteljima naše županije i dalje će se pružati pomoć u kući

Koprivničko-križevačka županija i u ovoj godini nastavlja sa sufinanciranjem programa “Pomoć u kući starijim osobama” kojeg provodi Klub za starije osobe Mariška.

Sporazum o daljnjoj provedbi potpisali su jučer u županijskom središtu u Koprivnici župan Darko Koren, predsjednica Kluba Valentina Čadavec te ravnateljica križevačkog Crvenog križa Đurđica Trbus.

Vrijedno je spomenuti i da je ove godine u program uključena i Općina Virje koja će od Županije u te svrhe dobiti trideset tisuća kuna.

Ukupno je u županijskom proračunu za navedeni program osigurano 1.264.580 kuna od čega 959.080 kuna za pružanje usluga pomoći u kući te 55.500,00 kuna za Program “Dnevnog boravka” u Križevcima.

Podsjetimo, radi se o programu kojeg na području Koprivnice, Đurđevca i Križevaca dugi niz godina provodi koprivnički Klub za starije osobe “Mariška”. Ciljane skupine su osobe starije od 65 godina, slabijeg zdravstvenog i imovinskog stanja koje su ovisne o pomoći drugih osoba, a u kućanstvu žive same ili sa bračnim drugom.

Financijski ga podupiru Ministarstvo socijalne politike i mladih, Koprivničko-križevačka županija i uključeni gradovi.

Županija je za pomoć starijim žiteljima od 2009. godine iz svog proračuna osigurala gotovo 6 milijuna kuna.

zatvori