Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PROMET VIKENDOM Više od 20 pijanih vozača, dvojica uhićena

Policijski službenici tijekom proteklog su vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježili četiri prometne nesreće te sankcionirali ukupno 156 prometnih prekršaja.

U jednoj od nesreća pet osoba je lakše ozlijeđeno dok su ostale rezultirale samo materijalnom štetom, od čega je jednu izazvao mladić pod utjecajem alkohola. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, tehnička neispravnost vozila i nepropisno kretanje kolnikom.

Od ukupno 156 utvrđenih prometnih prekršaja, 24 su se odnosila na alkohol i 47 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. Dva vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dva su uhićeno i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci.

Rekorder pijanstva za volanom bio je 52-godišnjak koji je uhićen u noći na subotu u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu. Upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,43 promila.

Najbrži vozač bio je 31-godišnjak koji je u subotu u Budančevici upravljao osobnim automobilom brzinom od 111 kilometara na sat tamo gdje je ograničenje 70, a najpijaniji mladi vozač bio je 23-godišnjak koji je u Sokolovcu “napuhao” 0,67 promila.

zatvori