Srijeda, 27. ožujka 2024.

Prekodravskim mališanima predstavljena eko-slikovnica

‘Važno je svjetlo ugasiti, slavinu zatvoriti, kišnicu sakupiti – i tako mi maleni možemo štednji energije doprinijeti’ slogan je edukativne slikovnice koju je jučer u vrtićima u Goli i Ždali predstavila Kristina Stolnik.

Bio je to dio projekta koji se već godinama provodi u Dječjem vrtiću “Vrapčić” iz Drnja kako bi se djeca od najranije dobi osvijetila i upoznala s važnošću eko-energetske učinkovitosti, kao i s osobnom odgovornošću svakog pojedinca vezane uz obnovljive izvore energije. Znanja o tome stječu se već u vrtiću, istaknula je ravnateljica “Vrapčića” Snježana Tišljarić, dodajući kako će jedan od njihovih vrtića ove godine na Smotru projekata odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo kandidirati projekt blisko vezan i uz ovu temu.

“Energija i ja” edukativna je sliko-priča u nakladi Centra za tehnološki razvoj i energetsku učinkovitost uz nekoliko partnera projekta u kojem najvećim dijelom participira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ministarstva gospodarstva. Predstavljanju slikovnice u prekodravskim vrtićima doprinijela je i Općina Gola.

zatvori