Srijeda, 17. travnja 2024.

Novi prostor za zajednički rad potaknut će kreativnost stanara Poduzetničkog inkubatora

U koprivničkom Poduzetničkom inkubatoru u Dravskoj uređen je Coworking prostor. Riječ je o zajedničkom prostoru kojega će koristiti svih trideset trenutnih stanara Inkubatora.

— Poanta je da u ovom prostoru potaknemo kreativnost. Imamo jedan drugačiji, ležerniji tip i pristup i edukacijama i treninzima — pojasnila je direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić.

Prvi trening pitchanja u novouređenom prostoru održan je već jučer. To je samo jedan od pokazatelja svrhovitosti Koprivničkog poduzetnika kao servisa poduzetnicima, osobito mladima, ocijenila je direktorica Golčić:

— Ovakvi sustavi kao što je inkubator ubrzaju i olakšaju rast. I ne samo to, već i poznatost, odnosno vidljivost. Poduzetnik koji ovdje radi sigurno će biti vidljiviji zajednici i široj zajednici nego da radi doma u stanu, garaži ili zaključan u uredu.

Predsjednik CRANE-a – Mreže poslovnih anđela Hrvatske Davorin Štetner dobro poznaje mrežu poduzetničkih inkubatora u Hrvatskoj. Među njih pedesetak, koprivnički sigurno spada u sam vrh, ocijenio je:

— Koprivnica je u samom vrhu po inovacijama, po kvalitetnom mikrosistemu za startupe i čestitam svima u Koprivnici što ste izgradili sistem koji producira te startupe. Najvažnije je da startup u početku, kad je najosjetljiviji, ima jako dobro, prijateljsko okruženje koje mu pomaže.

U Koprivničkom poduzetniku već imaju plan i program radionica i treninga koji će ove godine biti održani u novouređenom coworking prostoru, a koji bi poduzetnicima trebali učiniti dostupne alate i znanja potrebne u poslovanju.

zatvori