Utorak, 23. travnja 2024.

Udomite kujicu iz Ottove kućice i Grad će pokriti troškove njene sterilizacije

Koprivničancima koji će udomiti ženskog psa iz Skloništa za životinje ‘Ottova kućica’ Grad Koprivnica pokrit će troškove sterilizacije ljubimice.

Prijedlog je to s kojim koprivničko sklonište već dugi niz godina ide kod sklapanja ugovora s lokalnim samoupravama, a ove je godine naišao na plodno tlo u Koprivnici. — Situacija je takva da okolne općine jednostavno nemaju u proračunu za to predviđena sredstva. Jedino smo uspjeli to dogovoriti s Gradom Koprivnicom za pse koji su uhvaćeni na području grada. Tako će svaki udomljeni ženski pas biti besplatno steriliziran — objasnio nam je voditelj Ottove kućice, veterinar Ratimir Juršetić.

Točnije, Grad će platiti sterilizaciju za ženske pse koji su pronađeni na području grada i čiji su udomitelji iz Koprivnice. — Normalno, neće se sterilizirati svi psi da se ne bi stvarali dodatni troškovi za Grad, već oni koji će biti udomljeni. Da vlasnik ne bi imao problema s nekontroliranim razmnožavanjem, on može doći, odabrati ženskog psa i imati pravo na besplatnu sterilizaciju — kazao nam je Juršetić.

Za sterilizaciju pasa bit će zadužena Ambulanta za male životinje Veterinarske stanice Koprivnica.

Bit će ovo prva ovakva praksa u koprivničkom skloništu za napuštene životinje, napominje Juršetić te podsjeća na to da je Grad prije nekoliko godina financirao sterilizaciju do osam pasa godišnje, bez obzira na to hoće li biti udomljeni ili ne.

zatvori