Utorak, 26. ožujka 2024.

ODLUČENO JE Damir Felak HDZ-ov je kandidat za župana

Damir Felak kandidat je HDZ-a za novog koprivničko-križevačkog župana.Odlučio je Županijski odbor stranke tijekom sinoćnjeg sastanka održanog u Koprivnici.

Dogovoreno je i da će se nakon isteka ovog mandata Darko Sobota pridružiti svojim kolegama županijskim predsjednicima u saboru. Dakle, od svibnja će ovdašnji HDZ umjesto Damira Felaka u saboru predstavljati Darko Sobotra.

Inače, Sobota je uvjeren da će upravo HDZ pobijediti na svibanjskim lokalnim izborima, ali i kaže da – iako će biračima ponuditi samostalnu listu, se još uvijek pregovara s potencijalnim koalicijskim partnerima.

Je li među njima i dalje još uvijek aktualni župan Darko Koren, možemo nagađati. Za podsjetiti je da se posljednjih dana u HDZ-u raspravljalo o dvije mogućnosti – da podrže Korena za kandidata za župana ili da istaknu svoga.

Sobota je Dravi.info rekao da je odluku da Felak bude kandidat, donio još prije nekoliko dana. Tako je očito zadovoljen onaj dio članstva koji smatra da HDZ kao najjača stranka mora na izborima svoju snagu pokazati i isticanjem vlastitog kandidata.

A upravo na potporu HDZ-a računao je Darko Koren. Nakon raskida s HSS-om osnovao je Mrežu nezavisnih lista i cijelo vrijeme isticao da želi nastavak dobre suradnje s partnerima iz HDZ-a. Odluku o tome da HDZ ima svog kandidata za župana komentirao je Dravi.info slijedećim riječima:

– Smatram da je to trenutno važan trenutak, no ne treba ga posebno komentirati niti shvaćati kao konačno rješenje. Sve je to još uvijek u fazi pregovora. Mislim da to nije konačna odluka i da postoji prostor za razgovore i pregovore.

Bude li HDZ-ova odluka ipak konačna, Mreža će se prilagoditi toj činjenici i imat će B varijantu izlaska na izbore, poručuje Koren. Na pitanje razmišlja li o soluciji da bude kandidat za Felakovog zamjenika, odlučno je odgovorio:

– Ne! Sve solucije dolaze u obzir osim da budem nekome zamjenik, zato što ću biti župan.

Ne tako davno, Koren je izjavio da ako ne dobije podršku onih na koje računa, da se neće kandidirati za župana jer ne bi volio izgubiti. Danas, nakon HDZ-ove odluke da ima svog kandidata i time uskrati potporu Korenu, još uvijek aktualni župan kaže da postoji solucija da ga podrži i netko drugi. Na kraju zaključuje:

– Mislim da neću odustati, ali o tome ćemo odlučivati idući tjedan na tijelima naše stranke.

zatvori